4 portioner

Ingrediense

Grönsaker
1 rödlök
3 morötter
900 g potatis
1 msk olja
salt och peppar

Karré
4 skivor fläskkarré
1 tsk olja
2 msk honung
2 msk soja, gärna kinesisk soja
2 tsk grön- eller rosépeppar
2 ½ dl matlagningsgrädde
½ msk majsstärkelse

För så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en plåt.
  2. Grönsaker: Skala lök och morötter, klyfta dem och potatisen. Blanda grönsakerna i en bunke med oljan, salt och peppar.
  3. Lägg dem på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen cirka 30 minuter.
  4. Karré: Salta och peppra karrén. Stek den på båda sidorna i olja i en stekpanna på hög värme. Häll över honungen, sojan och smulad peppar och sänk värmen. Häll på grädden och låt sjuda cirka fem minuter under lock tills karrén är klar.
  5. Red av såsen med majsstärkelse utrörd i lite vatten och smaka av med salt och peppar.
  6. Till servering: Servera karrén tillsammans med de rostade grönsakerna, eventuellt en sallad och såsen.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: