Jag borde ha tid att uppdatera bloggen dagligen, i och med att jag trots allt går hemma större delen av dagarna. Men ibland rinner liksom tiden iväg och räcker inte till till allt man vill att den ska räcka till – även om man är heltidssjukskriven. Jag går på mina dagliga behandlingar, vilket tar några timmar per dag inklusive resor till och från sjukhuset.
Utöver det försvinner tiden alldeles för snabbt vissa dagar. Det är en hel del administration kring att vara sjukskriven och man får jaga bland annat Försäkringskassan för allt ska stämma och jag får den ersättning jag har rätt till. Och som bekant är det inte helt enkelt alla gånger att ha med myndigheter att göra.

I torsdags var det tänkt att vara lägenhetsvisning av vår gamla lägenhet och vi väntade oss att det skulle komma en hel del folk för att titta på lägenheten. Men när det väl var dags, dök ingen upp. Av någon anledning verkar det som att lägenhetsvisningen ställts in utan att vi blivit underrättade.
Och jag får väl erkänna att jag inte är särskilt förvånad egentligen. Det har varit mycket strul fram och tillbaka kring såväl lägenhetsvisningen som besiktningen av lägenheten. En besiktning var inplanerad i början av januari, men någon besiktningsman dök aldrig upp – och vi fick inte igen de nycklar vi lämnat ifrån oss eftersom vi inte skulle vara hemma när besiktningen skulle äga rum. Jag har sedan mejlat hyresvärden Stockholmshem ett flertal gånger angående att jag åtminstone ville ha nycklarna tillbaka. Men jag har bara fått undvikande svar och några nycklar har inte returnerats. Först när jag mejlade direkt till kundtjänst blev det fart på Stockholms – och ett par dagar senare var besiktningen genomförd och nycklarna returnerade.

Vi har även processat att lägenheten renoverats innan vår inflytt. Att man renoverat säger vi ingenting om, det behövdes säkert. Däremot har vi fått ett påslag på hyran på flera hundra för en renovering vi i grunden inte bett om eller ens fått vara med och välja färger eller tapeter.
Så sammantaget har Stockholmshem – som jag varit väldigt nöjd med under alla år – inte skött vår flytt särskilt smidigt. Det har liksom blivit fel på varenda punkt kan man lugnt säga. Det känns som att vi har tillräckligt att stå i inför flytten, utan att det ska bli en massa fel överallt.
Nu har jag skrivit ett surt brev till Stockholmshem och talat om vad jag tycker om hur man skött vår flytt. Så får man hoppas att de sköter sig bättre gentemot andra hyresgäster eller blivande sådana.

Men en rolig sak är i alla fall att vi kommer över ett nytt köksbord. I nuvarande lägenheten finns inte utrymme i köket för ett matbord, men det gör det i den nya. Vi har tittat på olika varuhus som Ikea och Mio, men har även tittat på Blocket för att se om vi kunde göra ett kap och köpa begagnat. Och det var också på Blocket vi slutligen fick napp när vi hittade ett snyggt matbord med tillhörande iläggsskivor. Det var ett av kraven vi hade, att bordet skulle vara utdragbart. Så nu har första möbeln installerats i nya lägenheten i form av ett vackert matbord i trä! 😀

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: