Häromdagen skrev jag ett ganska argt inlägg om hur illa jag ansåg att Stockholmshem skött vår flytt när vi flyttade till en större lägenhet i samma trappuppgång för snart tre veckor sedan. Det har varit mycket strul med alltifrån lägenhetsvisningar som inte blivit av som utlovat till arbeten som utförts på vår bekostnad utan att vi fått vara delaktiga i hur de utförs. Där har vi exemplet att man målade om hela lägenheten och lade kostnaden på vår hyresavi utan att vi fick vara med och välja vilja färgval som skulle göras.
Jag har alltid varit väldigt nöjd med Stockholmshem som hyresvärd och har på det stora hela inget negativt att säga om dem. Det har snarare varit en hyresvärd som gör att man föredrar att hyra sin bostad istället för att köpa den. Så bra har det varit under de år jag bott här.
Åtminstone fram tills vi flyttade och det kändes som allt som kunde gå fel faktiskt också gjorde det. Jag har fått stånga mig blodig för vissa saker och somliga av de anställda hos Stockholmshem har inte alls haft den känsla för service som jag förväntar mig av någon med ett serviceyrke.

Jag har givetvis klagat även hos Stockholmshem och inte bara hållit mig till att skriva arga blogginlägg. Dock är blogginlägg ett bra redskap för att få fart på företag som kanske inte sköter sig helt klockrent. Inget företag vill ha dålig publicitet, även om det rör sig om ett enstaka blogginlägg här och där. Nu har jag kommit i kontakt med en mycket trevlig kundförvaltare hos Stockholmshem och han verkar kunna reda ut saker och ting litegrann. Efter att jag legat på lite, verkar det som att vi kan få igenom vissa saker – även om han måste ta det hela via sin chef först.
Jag tänker inte gå in exakt på vad vid kommit överens om här på bloggen, men vi kommer få viss kompensation för allt strul som varit och eventuellt få vissa arbeten utförda i lägenheten så att vi kan sätta vår egna “touch” på den.

Så det lönar sig ibland att klaga och påtala om man tycker att något är felaktigt eller galet. Och säga vad man vill om Stockholmshem, men i slutändan är de oftast inte helt omedgörliga – utan det går oftast att resonera sig fram till och ting. Till en början kändes det tyvärr lite ogörligt, men bara man får kontakt med rätt personer, brukar det oftast reda ut sig.
Sen vet jag med mig att det aldrig lönar sig att vara sur och otrevlig när man vill klaga på något, då kommer man ytterst sällan fram till någon konstruktiv lösning. Jag vet själv hur det kan vara att jobba i serviceyrken; de otrevliga och jobbiga kunderna vill helst bara bli av med, medan de som kan bete sig också kan få den där lite extra servicen som är utöver det vanliga.

Nu håller jag i alla fall tummarna för att vi kan nå en bra deal med Stockholmshem och att vi slutligen kan få en liten personligare touch i lägenheten. Hade ni sett vilka golv det är man valt att lägga in vid renoveringen, skulle vem som helst se att man vill ersätta dem. De är verkligen förskräckliga och jag undrar vem som överhuvudtaget skulle vilja ha sådana golv hemma.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

1 kommentar

  1. Ja så var det lite liknande för mig då vi bodde i hyreslgh att vi blivit lovade nytt hallgolv jättelänge. Jag kajkade då ur och ringde upp dem och sa att nu kommer jag anlita firma och skickar räkning till er, jag kommer INTE betala det för nu är jag less på denna väntan, 14 dagar sedan var allt klart

Kommentera

%d bloggare gillar detta: