Så har ytterligare en vecka lagts till handlingarna och vi går in i vecka fem. Trots att jag är sjukskriven, har veckan varit intensiv och jag har haft fullt upp med mina strålbehandlingar och förberedelserna inför flytten. Det är en hel del som ska ordnas i den nya lägenheten och vi har bland annat monterat en vägghylla i förrådet under den gångna helgen, men det allra mesta tar vi i övrigt in hantverkare för. Vi är inte särskilt händiga någon av oss och jag orkar inte särskilt mycket just nu med tanke på min strålbehandling. Jag måste ibland tänka mig för och faktiskt tänka på att jag trots allt är sjukskriven. Någonstans är det ju så att jag inte ska göra särskilt mycket med tanke på att jag trots allt inte jobbar för tillfället. Jag får hålla tillbaka på saker jag ser behöver göras och istället ta in folk som fixar och donar.
Nu har vi i alla fall fått elen fixad i nya lägenheten. Bland annat ville vi ha dimmers i alla rum, men också dra om vissa saker för att få elen som vi vill ha den. Som tur är, har vi en elektriker i familjen som varit snäll att ordna med det vill ha gjort. Det enda vi behövde göra var att agera lite “arbetsledare” och dirigera lite så att allt blev gjort.
Inom närmsta dagarna kommer persiennfirman och byter ut persiennerna i samtliga fönster i nya lägenheten. Ingen persienn i något av de elva fönstren fungerar för tillfället och är dessutom oerhört slitna och fula. Snören hänger kors och tvärs, det saknas fästen och somliga persienner hänger på trekvart – så det behövs verkligen göra något. Vi hade hoppats på att bara kunna reparera persiennerna, men de visade sig vara i för dåligt skick för att det skulle löna sig att reparera dem.
Lite sakta har vi börjat flytta upp saker till nya lägenheten, bland annat har vi skruvat upp hatthyllan i vår nya hall och vi har flyttat ett badrumsskåp som vi vill ha med oss till nya lägenheten. Så nu vidtar att leva lite provisoriskt under några veckor framöver. Vi får klara oss utan hatthylla de närmsta veckorna, liksom på ett badrumsskåp istället för två fram till den faktiska flytten. Och lite så kommer det vara under närmsta veckorna, vi får ha lite provisoriska lösningar och leva bland flyttkartonger. Det kommer ju ta några veckor efter själva flytten innan allting är på plats och vi kan slänga den sista tomma flyttkartongen.

Nu är i alla fall flyttfirma och flyttstädning inbokade. Den 21 februari går flytten de tre trapporna upp i huset och den 23 kommer städfirman och städar ur den gamla lägenheten. Det är så skönt att inte behöva göra något med själva flytten, utan istället få vara lite arbetsledare så att allt blir rätt. De tyngre möblerna vill vi få in på plats på en gång och inte flytta runt mellan rummen.
Lite flyttande och trixande kommer det ändå att bli som det verkar, eftersom vi ska lägga nya golv i hela lägenheten och detta arbete kommer göras efter att vi flyttat in. Vi hade hoppats på att få det gjort innan flytten, men det verkar inte gå att få det att klaffa tyvärr. Förhoppningsvis ska vi inte behöva vänta alltför länge på de nya golven, utan det kommer göras hyfsat snart efter flytten.
I helgen fick man lite mer svart på vitt att det snart är dags för flytt, när vi anmälde adressändring och beställde eftersändning av posten och adressändrat morgontidningen. Det känns verkligen som ett avstamp som påminner starkt om att flytten snart ska äga rum. Men nu börjar saker och ting alltmer falla på plats för att allt ska stämma när flytten väl äger rum. Förmodligen hade vi inte behövt beställa eftersändning på posten i och med att vi flyttar inom samma fastighet. Men det kändes ändå säkrast att göra så för att inte posten ska komma fel. Jag har även gjort adressändring för min firma, men där skulle eftersändningen kosta 750 kronor om jag beställt sådan. Det kände jag att det inte riktigt var värt, med tanke på hur lite post jag får till firman. Just till firman kommer bara enstaka brev, så det känns inte värt att betala så otroligt mycket pengar för de fåtal brev som trots allt kommer. Det hade varit något helt annat om det var en helt ny adress, men nu är det inom samma trappuppgång så jag tror faktiskt att posten kommer rätt ändå. 😊

I normala fall brukar jag bli uttråkad av att bara gå hemma en stor del av dagarna, men som situationen är just nu har jag liksom inte riktigt tid att få tråkigt. Även om jag inte gör så mycket rent fysiskt – det orkar jag inte – så har jag en del administration att sköta kring flytt och sjukskrivning. Allt som bokas och ändras när man får ett nytt hem tar sin lilla at fixa med. Jag samordnar flyttfirma, städfirma, hantverkare, adressändring och allt mellan himmel och jord för att allt ska flyta på så friktionsfritt som det bara går. Förutom flytten ska jag hålla kontakt med Försäkringskassan och läkare för att min sjukskrivning ska fungera. Nu har jag skickat in läkarintyg till Försäkringskassan och ansökt om sjukpenning. Nu hoppas jag bara att man kommer kunna göra första utbetalningen i tid så att jag slipper stå utan pengar i slutet av månaden.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d