Det finns flera yrken jag absolut inte skulle kunna tänka mig att ta. Alla av vitt skilda anledningar och motiveringar. Jag skulle kunna skriva en hel avhandling om vilka yrken jag aldrig skulle hoppa på och varför jag aldrig skulle göra det. Så jag kommer inte gå in på det här.
Men ett av de yrken jag aldrig skulle ta, det är politiker. Det finns liksom inte riktigt på världskartan överhuvudtaget.
Till att börja med skulle jag bli totalt rosenrasande på alla sverigedemokrater och moderater med vrickade åsikter. Jag skulle helt enkelt inte klara av att hålla en sansad politiskt debatt, varken i Riksdag, Kommunfullmäktige eller i TV. Det skulle bara vara en fråga om sekunder innan jag rent rosenrasande skulle börja gå till personangrepp eller rentav lämna debatten under ilsken protest. Jag skulle faktiskt inte klara av en sansad debatt mot till exempel Jimmie Åkesson eller Ulf Kristersson utan att passera alla tänkbara gränser.

Sen kommer man förstås till nästa aspekt. Tänk dig in i Löfvens kläder de senaste veckorna! Lägg alla politiska värderingar åt sidan för några sekunder och tänk dig känslan av att du plötsligt kan bli bortröstad från ditt jobb från en dag till en annan. Du behöver egentligen inte ens ha misskött ditt jobb i dess rätta bemärkelse, utan det räcker med att en konkurrent plötsligt påstår sig kunna erbjuda en bättre tjänst än den din egen arbetsgivare erbjuder. Och vips blir du av med jobbet på Eriksson eftersom Nokia säger att deras mobiltelefoner är bättre än de telefoner du själv tillverkar hos Eriksson. Inte ens försäljningssiffrorna behöver säga sitt, utan det räcker att Nokia säger att deras telefoner är bättre för att du ska bli utröstad under förmiddagsfikat dagen efter. Vem skulle ha nerver för sådana arbetsförhållanden?!

Det skulle trots allt vara intressant att veta hur jargongen går i fikarummet på Riksdagshuset?! Går Jimmie Åkesson och Jonas Sjöstedt och dunkar varandra i ryggen och tackar varandra för en givande debatt i plenisalen i väntan på att kaffet ska bli klart i Selectaautomaten? Viskar Ulf Kristersson förföriska strofer i Stefan Löfvens öron om hur trist det var att Löfven blev bortröstad från statsministerposten medan de väntar på att de Finska pinnarna gräddas i ugnen?
Visst skulle det vara intressant med en Big Brother-kamera i fikarummet i riksdagshuset?! Jag undrar om stämningen verkligen är lika spänd där som stämningen är under TV-debatterna i TV inför valet.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: