Det är så tröttsamt när personer ute på den politiska högerkanten likställer förespråkande av en liberal invandringspolitik med att försvara de invandrare/flyktingar missköter sig på ett eller annat sätt. Så fort man ens andas något om en generös invandringspolitik, är det alltid någon som kommer med en sådan kommentar. Oftast från någon som uppger sig ha gått på “Livets hårda skola” och med största sannolikhet gillar vispop med snuskiga/sexuella texter. 
Och sedan är steget inte långt till att samma person hävdar att man säkerligen sympatiserar med IS och alla de grymheter som det gjort  och gör sig skyldiga till.

I min värld måste man kunna skilja på äpplen och päron. Man kan faktiskt förespråka en generös migrationspolitik, samtidigt som man är fördömande när det kommer till folk som begår brott. Självklart ska du bli åtalad och dömd om du inte sköter dig oavsett ursprung och nationalitet – allt annat är idioti.
Precis som hos de allra flesta andra, sticker det rejält i mina ögon när man hör om hur det – milt uttryckt – daltas med IS-sympatisörer. Att föreningsfriheten anses vara så stark att den är viktigare än att man ska förbjuda samröre med terrorgrupper är ju bara pinsamt.

Sen kan man alltid diskutera vilket land som ska ansvara för att IS-krigare/-terrorister döms; om det ska vara landet där handlingarna begåtts eller om det är det land där vederbörande bor.
Liksom vad som ska hända med terroristernas barn. Ett litet barn ska givetvis inte straffas av samhället för brott som föräldrarna begått. Däremot måste man förstås fånga upp barnen för att minimera risken att de går i sina föräldrars fotspår. 
Det är inte på något sätt en självklarhet att IS-terrorister ska få hjälp att komma “hem” till Sverige eller få stöd och hjälp på något som helst annat sätt. Har man försatt sig i en sådan sits är det inte mer än rätt att man får reda ut det hela också. Däremot kan man – som sagt – inte straffa barnen. Snarare borde det väl vara skäl nog för soc att ingripa och omhänderta barnen om ena eller bägge föräldrarna är IS-sympatisörer.

Relaterade artiklar

Svenska Dagbladet 1 2

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d