Det är när man är på tjänsteresa som man inser hur korta helgerna faktiskt är. Åker man från Borlänge och hem till Stockholm fredag eftermiddag och sen tillbaka till samma hotell i Borlänge igen på söndagen, känns som att knappt hunnit hem emellan. Framförallt med tanke på att hotellrummen på ett hotell har en tendens att vara exceptionellt lika varandra.

Och veckorna på resa går extremt fort. Man pendlar mellan arbetsplatsen, hotellet, den restaurang man valt för kvällen – för att slutligen somna i den mjuka hotellsängen, helt slut efter dagens intryck.
Och lagom tills man börjat finna sig någorlunda tillrätta i sin tillfälliga hemstad, då är det dags att åka hem. De tjänsteresor jag åker på, är oftast på 1-2 veckor och på den tiden börjar man lära sig hitta lite i den stad man är. Man börjar veta vilka restauranger som är bra, var de närmsta butikerna finns. Det brukar ta runt en vecka innan man känner sig en aning hemmastadd i en stad – oavsett om man är på semester eller på tjänsteresa. Och det är oftast inte längre tid än så som man är borta.

Sen är det oftast inte så glamouröst att vara på tjänsteresa som man kanske skulle vilja tro. Man tar liksom med sig sin vardag till det nya stället – och framförallt varken hinner eller orkar man särskilt mycket mer än jobba, äta och sova. Ja, kanske hinner man klämma in ett toalettbesök någonstans under resan också.

Utsikten från mitt hotellrum. Foto: Tobias Lindqvist
Jag kommer sakna mina tidiga morgonpromenader från hotellet till kurslokalen. Foto: Tobias Lindqvist
Så här ser betongsuggorna ut i Dalarna! Foto: Tobias Lindqvist
Hotellrummets skrivbord om kvällarna. Foto: Tobias Lindqvist

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: