Det kommer kännas konstigt att från och med denna vecka vara tillbaka på att “enbart” jobba heltid. Några hektiska veckor är tillända, veckor som jag ägnat åt både filminspelningar och att arbeta mer eller mindre som vanligt. Jag har trixat litegrann med schemat och tagit ledigt några dagar för att få det hela att gå ihop med filmandet, men på det stora hela har jag jobbat som vanligt. Och det har inte bara varit ett filmprojekt jag varit involverad i, även om det är ett som varit lite mer tidkrävande än andra. Vissa dagar har jag hunnit beta av två filminspelningar och stressat mellan olika inspelningsplatser för att hinna med. I onsdag var det filminspelning på dagen och sedan nattpass på jobbet md resultatet att jag var vaken från 05:30 onsdag morgon till cirka 08:30 torsdag morgon. Kanske inte helt hälsosamt, men det gick. Jag har dygnat förr tillbaka och kan säga att det inte är något jag rekommenderar om det går att undvika. Det tar på krafterna, det är det minsta jag kan säga. Framåt morgonkvisten är man övertrött så att det brakar om det, man klarar knappt av att sitta still och det är inte långt ifrån att man hallucinerar.
Varför utsätter man sig då för att vara vaken i över ett dygn, kan man fråga sig? Ja, det är en bra fråga som jag nog får fundera lite på. Det kan helt enkelt vara så enkelt att det är kul att ha något vid sidan av det ordinarie arbetet att ägna sig åt och faktiskt få göra lite annat. Att jag sedan tjänar några kronor extra på min hobbyverksamhet gör givetvis sitt till.

Men jag ska inte klaga, det är jag själv som åtar mig att jobba mer än heltid i vissa perioder. Det är så det är när man jobbar heltid och driver ett företag vid sidan om sitt ordinarie arbete. Och det är mycket tack vare mitt extraknäck som jag kan unna mig lite guldkant på tillvaron. Det är inga jättesummor jag tjänar på filmandet, men tillräckligt för att det ska vara kännbart i plånboken. Somliga månader blir det givetvis lite mer, men oftast är det några få tusenlappar som jag drar in.
Mitt företag är i första hand en hobbyverksamhet och något jag gör för att jag tycker det är roligt, snarare än att tjäna pengar på det. Så det är väl också just därför jag tycker att det är okej med långa dagar och dubbla arbetspass vissa dygn. När det är något som roligt och inte alls påtvingat, orkar man med på ett helt annat sätt.

Nu börjar jag ekonomiskt också komma ikapp efter ett läsår som fattig student. Återigen börjar sparkontona fyllas på igen och jag börjar ha en buffert att ta av när det behövs. Jag har bestämt mig för att vara ekonomisk under en tid för att låta ekonomin komma ikapp ordentligt och fylla på depåerna litegrann.
Men nu kan man till viss del börja unna sig sådant som inte varit möjligt under mitt år som student. Som studerande får man verkligen vända på varje krona, något som oftast inte är särskilt roligt. Jag tjänar kanske inte överdrivet bra på mitt, men ändå tillräckligt för att kunna spara lite pengar och kunna unna mig saker för att sätta guldkant på tillvaron.
Vi brukar unna oss att med jämna mellanrum kosta på oss hotellnätter, oftast inom Stockholm med omnejd. Det ger liksom en känsla av att vara på semester utan behöva åka särskilt långt. Vi kombinerar hotellövernattningen med att gå ut och äta på kvällen och – givetvis – äta en ordentlig hotellfrukost på morgonen. Vid det här laget har vi testat de flesta av de större hotellen i Stockholm och har hunnit hitta en del favoriter. Några ställen kommer vi tillbaka till, andra blir det bara ett besök på och inget mer. Sen ska tilläggas att vi nog aldrig varit direkt besvikna på något hotell, vissa har helt enkelt bara varit mindre bra.
Nu har vi två hotellnätter inbokade närmsta tiden, i november respektive december. Övernattningen i december kombineras dessutom med att äta julbord. Båda övernattningarna är på samma hotell, ett hotell som blivit en av våra favoriter och som vi gärna återkommer till. Det är bra rum, bra frukost och överkomliga priser – med andra ord en bra kombo.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d