Så har jag slutligen installerat mig på hotellrummet i Borlänge. Det har blivit middag och det mesta av packningen är på plats i lådor och skåp.
Även om jag är här för jobb och en kurs som har med jobbet att göra, så är det alltid en viss känsla när man checkar in på ett hotell och vet att man har en veckas hotellvistelse framför sig. Det är liksom lite lyxigt med hotellfrukostar, att slippa diska eller bädda sängen. Detsamma gäller förstås förmånen att under en tid slippa besväret med att ordna middag på kvällarna. Jag kan till och med skryta med förmånen att tåget faktiskt var i tid idag, något som ju tyvärr inte alltid är fallet.

Jag är nog rätt glad att jag inte är på sådana här resor särskilt ofta, på nolltid hade jag förmodligen varit såväl alkoholiserad som extremt överviktig. Och förmodligen inte haft så mycket kontakt med min familj eller vänner heller för den delen. För man blir rätt isolerad under dessa tjänsteresor, med jobb på dagarna och restaurang- och krogbesök på kvällarna innan man låser in sig på hotellrummet.
För att sedan samma procedur ska upprepa sig efter hotellfrukosten nästa dag. Det roligt och trevligt under begränsade perioder, men jag förstår att det kan skapa vissa problem om tillvaron ofta är på det här viset.

Själv ska jag dock göra det bästa möjliga av min tjänsteresa de närmsta två veckorna. Även om Borlänge inte är den största metropolen man kan komma till, finns det trots allt värre ställen. För kvällen njuter jag till exempel för fullt av utsikten från mitt hotellrum, en utsikt som inte är att leka med. 😉

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: