Granen har börjat barra, häromdagen slängde vi ut den vissnande hyacintgruppen och julmaten är uppäten. Så jul- och nyårshelgerna börjar på allvar ta slut. Snart är det dags att ta ner julsakerna helt och hållet och vardagen återgår till normala igen. Man börjar faktiskt vara rätt nöjd när det kommer till skinka, stjärnor, julmat och glögg – och det kommer faktiskt bli skönt att återgå till det normala igen.

Innan jul var jag väldigt nöjd med mig själv. Träning och diet hade givit resultat och jag hade gått ner några kilon under senhösten och vintern. Men nu efter helgerna kan jag bara konstatera att jag inte bara gått upp de kilon jag gått ner, utan även ytterligare några kilon. Det har – som för de flesta andra – blivit lite för mycket av det goda och lite för mycket stillasittande under helgerna.
Så nu får man ligga i lite extra närmsta veckorna. Idag var jag till gymmet och gjorde årets första pass – och kunde glatt konstatera att fler än jag tänkt samma tanke. Från det jag kom dit, tills jag gick därifrån tre timmar senare var det konstant kö till kassan med folk som ville förnya sina årskort. Och säkerligen en och annan som avgivit något nyårslöfte (som med största sannolikhet bara kommer vara några veckor) och som tänkt sig att köpa ett nytt kort.
Själv brukar jag aldrig avge några nyårslöften, eftersom jag vet att jag aldrig lyckas hålla dem. Det är säkert 25 år sen jag senast lovade något vid tolvslaget, men ironiskt nog var det nog det nyårslöfte jag hållit bäst. Då var löftet att inte äta godis på ett år. Visserligen bröt jag mot löftet ganska snart, men jag har med tiden ätit allt mindre socker och numera är det ytterst sällan jag köper godis eller fikabröd. På den tiden jag var singel, kunde det till och med hända att jag slängde godis eftersom det hunnit bli gammalt. Något som väl säger en del om mitt sockerintag. Sen har jag andra laster, men det tar vi en annan gång! 😂

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: