Så har det alltså skett. I måndags kom flytt firman och började konka saker från vår gamla lägenhet på andra våningen till den nya lägenheten på plan fem. Det har varit med någon form av skräckblandad förtjusning jag sett fram emot flytten. Förtjusning över att få större boendeyta, att ha större ytor att röra sig på – men viss vånda över att under de kommande veckorna leva i en konstant röra av flyttkartonger och att inte veta var alla saker finns.
Sedan i måndags har vardagen fyllts av flyttkartonger, oreda och konstant förvirring. Det går inte att med ord beskriva den totala oreda som just nu fyller vårat nya hem. Och då har vi ändå haft ett par dagar på oss att packa upp och sakta komma i ordning. Jag har fått stävja mig mot att hålla på alltför mycket i lägenheten och ändå tänka att jag faktiskt är sjukskriven och inte orkar pyssla alltför mycket. Litegrann har jag gjort, men inte så mycket som jag förmodligen gjort i normala fall, om jag varit frisk. Å andra sidan hade jag ju jobbat i det läget och förmodligen inte haft tiden att göra särskilt mycket.
Separationsångesten jag kände under helgen över att lämna den lägenhet som varit mitt hem under så många år, känns inte riktigt av längre. Nu har jag ett nytt hem och känner att det kommer bli bra med tiden. Den enda frustrationen just nu, är att vi väntar på att få nya golv lagda i större delen av lägenheten och att parketten i vardagsrummet ska slipas. Det innebär att vi måste invänta golvläggningsfirman innan vi kan packa upp hela bohaget. Något som känns så totalt onödigt eftersom lägenheten stått tom de senaste veckorna. Tänk vad enkelt det varit för alla parter om golven åtgärdats medan lägenheten stod tom!!

Det kommer alltid irritationsmoment när man flyttar, det tycks liksom aldrig slå fel. Jag har i god tid hört av mig till Telia och meddelat att vi ska flytta just denna vecka och bett om att TV och bredband ska flyttas med till den nya lägenheten. Man lovade dyrt och heligt att det skulle ske, men vi har ändå sedan i måndags stått utan både internet och TV. Idag ringde jag Telia och frågade vad som skedde – och då har man avaktiverat både TV och internet, inte flyttat abonnemangen till den nya lägenheten. Nu måste vi vänta ytterligare ett dygn innan abonnemangen är på banan igen. Det är bara tur att jag har ett mobilt bredband också och att vi kan titta på TV via datorn, annars hade vi varit helt strandsatta på den fronten vid det här laget.
Jag kunde inte låta bli att småle när jag pratade med Telias support idag. Trots att jag felanmält just internetuppkopplingen, kunde man inte låta bli att hänvisa till sin hemsida om jag hade fler frågor kring ärendet. Hur 17 ska jag kunna gå in där, när jag just felanmält att min internetuppkoppling inte fungerar?!😂
Sen har CityMail inte fattat att vi flyttat, trots att vi gjort adressändring och till och med satt upp en lapp på den gamla lägenhetens dörr om att vi flyttat några trappor upp. Men lik förbaskat kom dagens postskörd till den gamla lägenheten. Jag har själv jobbat som brevbärare under ganska många år – och skulle direkt reagera om en mottagares namn plötsligt var bort från en dörr. Är man dessutom läskunnig hade man kunna läsa lappen på dörren om att vi flyttat. Nu har jag mejlat CityMails kundtjänst och påtalat det hela – och förhoppningsvis blir det bättre framöver. Jag tycker bara det är konstigt att post delas ut till den gamla adressen trots eftersändning av post, en tydlig lapp på dörren och det faktum att man tagit bort vårt namn på den gamla lägenhetsdörren.

Nu är jag i alla fall övertygad om att detta kommer att bli bra med tiden. Separationsångesten är som bortblåst och vi är i full fart med inreda vårat nya hem. Jag ser fram emot att få de nya golven lagda i lägenheten och därefter kunna inreda den nya lägenheten. Några saker har vi köpt nytt, men så värst mycket kommer vi inte behöva köpa. Det blir lite nya gardiner och annat som inte fullt passar till den nya lägenheten, men så är det ju alltid när man flyttar.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

3 kommentarer

 1. Hej Tobias!

  Ibland blir det ju bara galet, hur mycket man än förbereder sig och hur goda intentionerna än är. Precis som vid en fysisk flytt och logistiken där måste bredbandet uthysas från en bostad innan det kopplas in i nästa. Det kan bli glapp, men det ska inte vara, som du nu upplevt, flera dagar.

  Det var mitt långrandiga försök till en elegant och förklarande ursäkt. Gick det bra för mig? 

  Vad jag egentligen vill säga, fråga, är om det fungerar nu?

  Jag har precis flyttat själv och *ta i trä* har allt gått smidigt. Konstigt nog. För när är en flytt helt smidig.

  Skönt ändå att allt övrigt verkar ha fallit på plats och att all den roliga inredningen finns att se fram emot.

  Du vet i alla fall var du hittar oss om det skulle vara så att du behöver mer information. Chatt och telefon på http://www.telia.se/kontakt och möjlighet att skeiva via Mitt Telia också.

  Ha det gott och grattis till nya boendet!

  //Anna Pettersson, Telia

  1. Ja, det verkar vara något tekniskt fel på själva bredbandsinstallationen i lägenheten. Nu ska en tekniker komma hit på måndag och se till att allt blir installerat korrekt. Vi kommer vara utan internet och TV några dagar, men det får vi leva med. 🙂

   1. Attans! Men super att en tekniker ändå är på G.

    Är det så att du har mobiltelefoni med Telia kan du prata med vår support och få en hel del fri surf att röra dig med tills allt det fasta hoppar igång. Finns en Telia-butik i din närhet kan vi annars fixa ett mobilt bredband så länge.

    Läs gärna mer om vår surfgaranti här:
    https://www.telia.se/privat/bredband/surfgaranti

    I annat fall är det bara att bita i det sura äpplet (som vi har tillhandahållit, sorry) och avvakta. För visst klara man sig utan bredbandet ett tag, men det är just ganska surt.

    Vi finns bara en textrad eller samtal bort som sagt så tveka inte att höra av dig igen om det finns ytterligare funderingar.

    //Anna, Telia

Kommentera

%d bloggare gillar detta: