Sakta börjar ett nytt hem växa fram ur röran som rått i den nya lägenheten. Det är som att sakta mejsla fram en elegant skulptur ur ett enormt stenblock. Stundtals har det känts tröstlös med det stora antalet kartonger med saker som stått staplade på varandra, huller om buller i lägenhetens tre rum. Men sakta men säkert har antalet kartonger stadigt minskat och saker och ting kommit på plats. Fokus har till en börjat legat på att få ordning i köket, eftersom det är en så central del av lägenheten. Nu är det mesta upplockat i köket och det går faktiskt att använda mer eller mindre fullt ut.
Jag har dessutom gjort en provisorisk installation av mitt hemmakontor, som får funka fram tills golvfirman varit här och lagt golv. Det känns skönt att ha en liten vrå att sitta och arbeta i när resten av lägenheten fortfarande är ett sådant kaos. Många detaljer återstår fortfarande innan lägenheten verkligen kommer att kännas som ett hem. Just nu får jag till exempel stånga mig blodig för att få besked om när golvfirman faktiskt tänker komma. Hittills har de uppfyllt alla fördomar man överhuvudtaget kan ha om hantverkare. I två veckors tid har jag ringt och mejlat flera gånger för att få klarhet när de räknar med att komma hit. Men de är bokstavligt talat oanträffbara. De svarar inte i telefon eller på de mejl jag skickat. Första gången jag ringde dem svarade de och lovade att återkomma, vilket de inte gjort. Och efter det känns det som att jag blivit totalt nonchalerad. Nu har jag skrivit ett argt mejl till Stockholmshem och frågat vilka krav de ställer på sina underleverantörer. Arbetet är nämligen beställt genom hyresvärden Stockholmshem, som i sin tur har underleverantörer som kommer och utför själva arbetet. Vi som hyresgäster har ingen möjlighet att välja vilken firma som i slutändan utför arbetet, utan det är hyresvärden som tar det beslutet.

En annan stötesten har varit bredbandet och TV-abonnemanget som strulat sedan vi flyttat in. Det har inte velat komma igång och Telia vet inte vad felet beror på. Nu ska en tekniker komma hit på måndag och förhoppningsvis kommer det hela fungera efter det. Vi har i alla fall blivit lovade rabatt på den kommande fakturan för de dagar vi inte har tillgång till bredband och TV. Det känns skönt att i denna situation att jag har ett bra mobilt bredband som vi får använda så länge. Och TV går det ju bra att titta på via datorn så länge, även om det är en provisorisk lösning.
I slutändan vill man ju förstås kunna använda TV:n till vad den är till för och slippa titta via en liten dataskärm när man ska titta på TV. Det går några dagar, men inte mer än så. Man känner sig någonstans ganska bortskämd, detta är ju verkligen ilandsproblem så det brakar om det. I grunden är det förstås inte hela världen att vara utan bredband och TV. Men det går inte att komma ifrån att det är lite irriterande.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: