Så är vi inne på vår andra heldag i estniska Kuressaare på ön Ösel. Det har varit några avslappnande dagar med SPA-behandlingar och god mat. Med lite svajig internetuppkoppling får det nu blir några rader härifrån. 😊
Själv fick jag en lite abrupt start på resan, då jag verkade fått i mig något dåligt i matväg redan under vid middagen ombord på båten till Tallinn. Under kvällen och natten blev magen allt sämre och jag fick tillbringa merparten av natten i olika mer eller mindre fantasifulla ställningar på och vid toaletten. Det gick till och med så långt att jag på allvar började fråga mig om jag skulle fixa den fyra timmar långa bussresan från hamnen till Kuressaare. Men under morgonen kändes det bättre och jag lyckades faktiskt ta mig hela vägen till hotellet utan några större strapatser. Men sen är det egentligen först idag som magen känns nästintill återställd.

Men bortsett från missödet med magen, har vistelsen varit otroligt lyckad. Att Estland är känd för sina spa-upplevelser börjar jag verkligen förstå anledningen till. I vårt paketpris ingår förutom hotellrum, frukost och lunch även ett par behandlingar per dag. Så vi har blivit knådade så att våra kroppar känns riktigt möra – och mer kommer det bli!
Och Estland har verkligen ändrats sen jag var här sist för 25 år sedan. Inte så konstigt egentligen, med tanke på att landet gått från att ha varit en sovjetstat så sent som 1991 till att nu vara ett EU-land – och ett ganska välmående sådant. När vi åkte med bussen genom de centrala delarna av Tallinn, var det som att åka genom vilken västeuropeisk stad som helst. Och när vi de senaste dagarna promenerat runt i Kuressaare, kantas gatorna av moderna villor med nya bilar på garageuppfarterna. Sen finns det givetvis en hel del bebyggelse kvar som påminner om hur det såg ut vid min förra resa hit. Men de husen verkar mer och mer trängas undan.

Hotellet

SPA-avdelningen

I brist på stabil internetuppkoppling, blir detta kvällsnöjet på hotellet! 🙂

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d