Så är det midsommarafton och strålande sommarväder över Söderhamns skärgård. Det är 30 grader i solen och nästan inga vindar att tala om. Med andra ord ett midsommarväder som inte går att klaga på. Ofta brukar det ju vara lite si och så med vädret under midsommar, men 2022 tycks vara ett undantag.
I skrivande stund börjar midsommarmaten bli klar för ett rungande smörgåsbord framåt kvällen. Vi har vissa mattraditioner i familjen när det gäller midsommarmiddag. Jag har en sillsallad som jag brukar göra till jul och midsommar, sen blir det som vanligt sill, Janssons frestelse, strömming, färskpotatis, lax och annat gott. Så det är ingen ovanlig midsommarmat, men mycket är hemmagjort med några få undantag.
Vi har vårat eget lilla sommarparadis i Söderhamns skärgård, där jag tillbringat varje midsommar sedan jag var liten. Jag har svårt att tänka mig ett midsommarfirande någon annanstans ens nu som vuxen, utan ser fram emot en midsommar bland måsar, röda sjöbodar och saltstänk. En stor del av familjen har i år slutit upp för att fira midsommar traditionsenligt i vårat lilla egna paradis.
Lagom till midsommar brukar måsarnas ungar ha kläckts och vi har i år en måsfamilj, som är otroligt oskygg och nästan äter mat direkt ur våra händer. En unge har familjen, och de håller till runt vår tomt utan att vara särskilt skygga överhuvudtaget.

Helt och hållet har jag inte kunnat släppa jobbet och jag har hållit koll på mitt kommande schema, som offentliggjordes igår. Schemat läggs ett kvartal i taget och som anställd kan jag komma med önskemål om när jag vill vara ledig innan schemat läggs. Denna gång har jag fått precis som jag vill och fått ledigt där jag önskat. Vi har ganska mycket inplanerat även efter semestern, så det är ett visst pusslande tidsmässigt för att hinna med allt.
Bland annat har vi två konserter inplanerade, som nu äntligen tycks bli av. Biljetterna köptes innan pandemin och konserterna har skjutits upp två år i rad, men nu tycks det bli äntligen bli av. Den ena är Rammstein i Göteborg i slutet av juli, en konsert som jag verkligen ser fram emot. Jag har hört hemskt mycket om deras shower och tror inte att jag kommer bli besviken.
Konsert nummer två är Lars Winnerbäck i slutet av augusti. Jag är ett stort Winnerbäck-fan och har varit på flera konserter genom åren. Bland annat har jag till och med åkt till Köpenhamn för en konsert, när jag inte fick biljetter till någon av konserterna i Sverige.
Så har jag lovat min systerson en finlandskryssning under sommarlovet. Han har spanat in de stora båtarna och fått för sig att han väldigt gärna vill åka med dem. Så nu har jag lovat att vi ska åka och vi har hittat en helg som passar, då min syster ändå behöver barnvakt i vilket fall som helst. Jag själv är väl kanske inte överförtjust i kryssningar, men vad gör man inte för sina syskonbarn? 😉
Nu har det visat sig att jag fått ledigt precis där jag önskat ledighet för att kunna gå på de konserter jag har biljetter till liksom göra en Finlandskryssning. Så jag är verkligen supernöjd med det nya schemat. Sen fortsätter jag jobba 25 % ytterligare en tid efter semestern, så det gör ju att jag kan utnyttja sommaren ännu mer. Det blir garanterat ytterligare en vända till sommarstugan också.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d