Jag är en av få på jobbet som brukar vilja ha augustisemester. Det är ytterst sällan jag brukar behöva flytta på min semester, utan får nästan alltid igenom min ansökan. Så har det varit på de flesta av mina arbetsplatser, det är ytterst sällan någon nämnvärd konkurrens om fyra veckors semester i augusti.
Men att tillbringa några veckor i gränslandet mellan sommar och höst i det yttersta av Söderhamns skärgård är något väldigt speciellt. Det är lite folk på ön, mörka och (oftast) ljumma kvällar och otroligt vackert ljus. Jag har egentligen aldrig haft någon tanke med det från början, utan det har liksom bara blivit så med åren. Som “extremast” har jag haft min sista semestervecka i början av september. När de flesta börjar komma tillbaka från sina semestrar, då har jag mitt roliga kvar. Och när min semester väl är slut, då är hösten redan på G och man behöver inte känna något vemod över att en stor del av sommaren är kvar trots att semestern är över.
Nu har den tredje semesterveckan tagit vid, så det börjar nu bli andra halvlek av semestern. Känns ju alltid lite vemodigt, men efter fyra veckors ledigt brukar det på något vis vara skönt när vardagen rullar igång igen. Jag har redan börjat ana att vardagen närmare sig en aning, genom att förfrågningar om filminspelningar börjar ticka in i viss takt och mejlkorgen börjar fyllas med alltfler vardagsmejl.
Men jag har också en hel del roligt att se fram emot under hösten, så just nu känns det inte särskilt motigt att börja jobba igen. Jag vet med mig att jag kommer ha en mjukstart på jobbet genom att jag åker på tjänsteresa redan första arbetsdagen. Senare under hösten blir det fler resor med jobbet – liksom att jag sedan länge har konsertbiljetter till Lars Winnerbäck på Globen i november.
Det är inte likt mig att planera saker långt fram i tiden, men vissa gånger måste man helt enkelt planera långt fram i tiden. Som att jag redan nu har köpt biljetter till Rammsteins konsert på Ullevi den 1/8 2020. Det är ett band jag länge velat se, eftersom de ska ha så spektakulära shower, men jag har hittills inte lyckats få tag i biljetter. Men tack vare att jag inte kunde sova häromnatten, snappade jag via Facebook upp att biljetter släppts till nästa sommar. Så mitt i natten satt jag och bokade både biljetter, hotell och hyrbil för en Göteborgsweekend om knappt ett år. 😊

Solnedgång över skäret. Foto: Tobias Lindqvist

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d