Så har jag avverkat min första vecka som heltidsstuderande på några år. Det är en minst sagt ovan känsla att återigen sitta i skolbänken och huvudet kan liknas vid en mosig degklump som håller isär öronen. Jag har inte suttit i skolbänken på heltid på nio år, så det är något av en utmaning att vänja om sig till studentlivet.
Det har blivit en intensiv vecka med mycket information att ta in. Även om den första veckan varit övervägande introduktion till skolan och utbildningen, så har själva studierna också hunnit smygstarta lite. Jag har lämnat ifrån mig läsårets första inlämningsuppgift och börjat plöja igenom den kurslitteratur vi fått.
Jag har en känsla av att utbildningen är lite annorlunda mot vad jag är van vid från högskolan. Det verkar vara lösare tyglar och mycket mer egna studier än vad jag hade under utbildningen till sjökapten. Samtidigt ska jag ju plugga något som jag verkligen brinner för, så jag bör inte ha så svårt att hitta disciplinen att plugga hela dagar. Sista dagarna har jag till och med haft svårt att begränsa mig och faktiskt lägga ifrån mig studiematerialet. Men jag blir ofta så när jag skriver, jag tappar helt tidsuppfattningen och glömmer bort saker som att dricka, äta och gå på toaletten. 

Nu har jag i alla fall tagit studierna på fullaste allvar och begett mig till sommarstugan i Söderhamns skärgård, där jag suttit och skrivit och pluggat i två dagar. När nu möjligheten ges att plugga där man befinner sig, finns inget bättre ställa att befinna sig på. Det gäller verkligen att suga ut det sista av sommarens fina dagar innan det blir höst på riktigt! 

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d