Är det något jag verkligen älskar, så är det att bo på hotell. Jag älskar känslan av att checka in och för något dygn bli bortskämd. Sätta mig i baren, äta något gott i restaurangen och sedan avsluta det hela med en hotellfrukost. Någon gång ibland brukar vi ta en hotellövernattning i Stockholm med omnejd bara för att det är så mysigt. Trots att man inte reser särskilt långt, känns det som en minisemester på hemmaplan.
I mitt förra jobb reste jag en hel i jobbet och det var ett roligt avbräck i vardagen. Även om man inte hann så väldigt mycket annat än att jobba, äta och sova så var det en lyxig känsla att bo på hotell och äta på restaurang på kvällarna. Någon enstaka gång kunde man dessutom få en stund över att se lite av stan man var i, även om det var ganska ovanligt. Så det är en del jag saknar från förra jobbet, numera är tjänsteresorna obefintliga. Åtminstone i min ordinarie anställning.

Jag har alltid varit svag för att resa och se mig omkring, kan man sedan kombinera det med att arbeta så är det riktigt lyxigt. Sen finns det förstås en gräns när det kommer till att resa i jobbet, det kan tära mycket på privatlivet om man är borta väldigt mycket i jobbet. Det är lite därför jag inte längtar tillbaka till livet till sjöss, då man verkligen är borta väldigt mycket de perioder man jobbar. och det är heller in så glamoröst som man kan tro. Det är ytterst sällan man har möjlighet att gå iland i de hamnar man besöker, istället är det oftast som mest att göra ombord när man ligger i hamn. Så det hör verkligen till ovanligheterna att man hinner iland, även om det givetvis förekommer ibland. Ta sedan det faktum att man är borta veckor – och ibland månader – i ett svep, det är ganska svårt att ha ett fungerande liv hemma.

Numera sker de få tjänsteresor jag gör genom mitt extrajobb som statist. Det händer någon gång lite då och då att man får komma iväg någonstans utanför Stockholm. Jag har hittills fått möjligheten att åka till ställen som Göteborg, Uppsala och Tallinn. Och denna vecka har jag några i Mariehamn för en filminspelning. Det ingår resa till och från Åland och några nätter på hotell, vilket känns oerhört lyxig. Det är några intensiva inspelningsdagar, så man hinner inte se mycket av stan. Men det känns ändå kul att få komma iväg, bo på hotell och vidga sina vyer litegrann. Det är en av få gånger jag fått möjligheten att åka utomlands under en filminspelning, men det är alltid lika roligt när det händer. Sen är det kanske inte “jätteflashigt” att kryssa över till Åland, men jag måste erkänna att det är lite roligt trots allt. Det är en viss känsla att att kunna gå i taxfreen, känna att man är på väg någonstans – och sedan min favorit, att få bo på hotell några nätter. Även om man inte hinner göra så mycket annat än att jobba, så är det roligt att komma iväg lite och få ett avbräck i vardagen. Någonstans blir det lite lättare att jobba när man kombinerar det med en resa och att bo på hotell, det känns inte fullt lika motigt att jobba på något sätt.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d