Så ser man med all önskvärd tydlighet tunneln i slutet av ljuset. Imorgon börjar vardagen igen och det är återigen dags att börja ställa väckarklockan på någon tid som är allt annat än hälsosam att vakna. Dagen har förutom att returnera semesterbilen till hyrbilsfirman ägnats åt att börja fylla i almanackan för kända händelser under hösten och packa om jobbväskan som under sommaren tjänstgjort som semesterväska istället.
Nu börjar det så smått likna något och jag kan med gott samvete ägna de sist skälvande semestertimmarna åt det som semestern faktiskt är till för: nämligen ta det lugnt.

Det har i alla fall varit en skön och rogivande semester denna sommar och jag känner verkligen att jag har ny energi för att ta tag i vardagen igen. Igår blev det någon form av avslutning på semestern i form av konsert med Lars Winnerbäck på Zinkensdamm. Winnerbäck-konserter brukar aldrig vara fel och gårdagen var inget undantag. Men tyvärr har han en tendens att försöka vara mer rockare än han faktiskt är när han spelar, vilket till viss del kan förstöra charmen med just Winnerbäcks musik. Och just igår hade han dessutom lite problem med ljudet, vilket gjorde att det ibland var svårt att höra texterna (som ju är en väsentlig del av hans musik).
Men bortsett från det, blev det en bra kväll. Dessutom förvånansvärt varmt för att vara en av de sista kvällarna i augusti.

Nu väntar i alla fall första jobbveckan på en knapp månad. Och det kommer inta bara bli jobb, som det ser ut just nu. Jag har blivit tillfrågad om att vara med i ett par reklamfilmer till veckan och hoppas på att med hjälp av lite flextid få schemat att gå ihop så att jag kan vara med.

Det ger ju en hel del variation i vardagen att kunna ha en bisyssla som denna. Personligen kan jag tycka att vardagen gärna blir lite monoton av att ägna merparten av sin vakna tid enbart på arbete och resor mellan jobbet och hemåt. Men på det här sättet blir det lite varierande och dessutom drygar man ju ut kassan lite grann. Må så vara att det ibland är lite svårt att få tid och ork att räcka, men det kostar ju att ligga på topp. 😉

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: