Jag brukar inte ha några som helst problem med hösten. Snarare tvärtom, brukar jag tycka att hösten är riktigt mysig. Jag brukar tycka att hösten är rofylld, fylld av mörka kvällar med levande ljust och filmkvällar.
Men hösten 2019 känns inte riktigt som vanligt. Är det bara jag som tycker att denna höst varit osedvanligt grå och trist?! Soltimmarna som infallit efter slutet av augusti känns väldigt lätträknade. Här i Stockholm har det mest regnat, varit grått och trist de senaste veckorna – inte ens ett litet snöoväder har vi fått som kunnat lysa upp höstmörkret.
Det är nästan jag börjar tycka det är lite jobbigt och väldigt trist. Det är väldigt skönt att vi snart går in i december med allt vad den härliga månaden innebär. Med viss glädje har jag börjat notera hur julskyltningen på allvar börjat komma igång i stan. Och två julbord har jag hunnit boka in också; ett privat och ett med jobbet. Jag och min sambo har som “tradition” att vi går ut och äter julbord någon gång i december varje år – och denna gång har vi bokat bord på Hasselbacken.
Det behövs verkligen ljus i detta evinnerliga mörker som rått de senaste veckorna. Nu fattas väl egentligen bara lite snö, så kanske det känns lite piggare också. Eller bara något så enkelt som lite solsken någon dag, kanske?!

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: