Äntligen, äntligen har vi kommit några dagar in i december – och tillvaron känns med ens aningen lättare. Normalt sett har jag ingenting emot hösten alls, snarare tvärtom. September, oktober kan vara väldigt vackra månader och det kan fortfarande komma en och annan varm och solig dag. November är visserligen grå och trist, men då har man ändå december att se fram emot och julförberedelserna kan börja så smått.
Då tycker jag januari/februari är mycket tråkigare månader, som kan kännas riktigt tuffa ibland. Det är kallt, mörkt och man har inte så mycket att se fram emot; det är långt till vår och sommar, som liksom blir nästa “hållmärke”.

Men i år har november varit ovanligt kämpigt. Det har inte hänt något speciellt, utan bara varit grått, trist, mörkt och regnigt. Stockholm ska haft totalt tre soltimmar under hela november läste jag någonstans – och det känns verkligen inte särskilt förvånande.
Men inte nog med att vi nu faktiskt fått lite snö och några soldagar senaste tiden – vi har dessutom gått in i december och advent, vilket ju ger ljus i tillvaron. Jag är ju något av en julnörd ovanpå det, så lägenheten är redan nu fylld av tomtar, ljusstakar och stjärnor. Det enda jag håller stenhårt på är när granen ska inhandlas och kläs. Det är först den 23 december, varken förr eller senare. Sen är det inte helt klart hur julfirandet kommer bli i år. Vi hade först tänkte ta en utlandsresa över helgerna, men av olika anledningar blir det inte så. Så nu får vi se hur det blir, men det känns som att det är helt okej att vara hemma också. 
Men planerna för nyår är spikade. För vår del blir det en hotellvistelse på Hilton i Stockholm med femrätters nyårssupé på nyårsafton och sedan brunch på nyårsdagen.

Nu är som sagt adventsprydnaderna på plats – och tillvaron känns aningen lättare faktiskt. Tänk vad lite ljus kan göra för att allt ska bli så otroligt mycket lättare!

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: