Det är få saker som får mig att känna mig så gammal som när teknikens framsteg kommer på tal. Jag är uppvuxen med fast telefon, med bil utan AC och centrallås och inget internet. Inte ens dator var var mans egendom när jag var liten.
Nej, allt var inte bättre förr och jag tillhör absolut dem som inte skulle kunna tänka mig en tillvaro utan dator, mobiltelefon och internet. Det är verkligen uppfinningar som på så många sätt nästan revolutionerat tillvaron.
Minns ni den tiden då man hyrde film på den lokala butiken eller macken? Jag minns det som en ganska stor grej när man var liten, att få välja en film och samtidigt köpa lite godis inför helgkvällen. Under några år hade vi inte heller en videobandspelare, men sådana gick då att hyra i de mer välsorterade videobutikerna.
Nu har streamingtjänsterna totalt konkurrerat ut filmuthyrningsbutikerna och i november lägger den sista hyrfilmskedjan – Hemmakväll – ner verksamheten. (Källa: Dagens Nyheter) För min egen del är det många år sedan jag hyrde film senast. Vi pratar i alla fall 10 år sedan jag ens besökte en filmbutik. Streaming- och playtjänster är ju otroligt mycket behändigare än att bege sig till en butik för att hyra en film, som ju dessutom ska returneras dagen efter. Och vilken besvikelse det var om filmen man hyrt visade sig vara dålig! Hela kvällen var ju liksom förstörd. Numera väljer man bara en ny film via fjärrkontrollen och man behöver inte ens resa sig ur soffan…

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d