Det är rätt typiskt ändå. Av en slump fick jag mina två läkarbesök inbokade samma dag, med några timmars mellanrum. Det var ju perfekt, då behövde jag inte hålla på att trixa alltför mycket med mina arbetstider. Jag hade tillräckligt med tid mellan läkarbesöken för att inte behöva stressa, så jag tog helt enkel ledigt en natt för att kunna gå på mina två läkarbesök idag. Så fick jag häromdagen veta att min läkare i Solna blivit sjuk och att man därför behövde boka om min tid – till en tid som inte alls passar mig.
Jag lät min ledighet ligga kvar, eftersom jag skulle ha ett läkarbesök till idag. Men så ringde man från vårdcentralen i morse och meddelade att även den läkaren blivit sjuk och att man behövde boka om tiden. Jag fick en ny tid som passade skapligt i alla fall, men inte lika bra som tiden idag.
Det känns trots allt lite snopet att båda läkartiderna bokats om. Det är tider jag verkligen ville gå på, jag ville verkligen ha besked om resultatet av min magnetröntgen och komma vidare i behandlingen av min vikt. Vad gäller magnetröntgen, försöker jag tänka att man ändå skulle skynda på det hela om det vore så att man faktiskt hittat något som inte ska vara där. Skulle man ha hittat något, känns det som att man borde se till att meddela mig det så snart som möjligt och komma igång med behandlingen av eventuella cellförändringar. Så förhoppningsvis är det så att inga nyheter är goda nyheter.
Jag har trots allt full förståelse för att även läkare blir sjuka, de är inte mer än människor de heller. Det är bara lite snopet att att båda läkarna blir sjuka samma dag – inte minst när det är så svårt att få nya tider. Nu får jag vänta ytterligare en tid på allt, vilket givetvis är lite förargligt. Det kommer bli lite trixande för att få till det, inte minst när det gäller återbesöket efter min magnetröntgen. Men det är väl så det får bli helt enkelt, det är inte så mycket att göra åt. Även jag har ju varit krasslig på sistone, även om jag inte behövt stanna hemma från jobbet – så jag ska väl inte säga så mycket.

Vårvärmen har varit på besök men bara för några dagar och sedan kom det obligatoriska bakslaget som kommer varje år. Det kan aldrig bli vårväder som håller i sig under hela våren, det är liksom en oskriven lag. Några dagar fick vi njuta av sol och värme, men sen kom kylan tillbaka. Man borde ha lärt sig vid det här laget, men man blir kort sagt lika besviken varje år när detta händer. Precis som man blir förvånad varje höst när första snön kommer, blir man förvånad när årets sista snö kommer. Folk har redan hunnit byta till sommardäck och uteserveringarna har börjat ploppa upp, men så kommer snön och kylan tillbaka.
Här i Stockholm har det visserligen inte kommit någon snö de senaste dagarna, men kylan har varit påtaglig och det har regnat till och från. Med andra en radikal förändring mot hur det varit på sistone. Nu går vi snart in i maj månad och det är väl bara att hoppas att vädret vänder igen. Men det brukar det ju oftast göra, så man ska väl inte misströsta totalt.
Man kan i alla fall glädjas åt att det så sakteliga börjar bli grönt ute, att träd och buskar börjar grönska. Det är över med det gråa, trista som varit på sistone och blir istället lite färg ute. Och jag är glad att man inte lider av någon pollenallergi utan kan vara utomhus obehindrat under denna vackra del av året. För många är våren en ganska jobbig del av året, men för oss som inte har en allergi som hämmar oss så är det en fantastisk tid.

För en gångs skull ser jag faktiskt fram emot hösten detta år. Det ska bli spännande med de kurser jag anmält mig till, denna gång i ryska och Rysslands kultur- och idéhistoria. Det kommer bli intensivt eftersom jag planerar att göra det parallellt med att jobba heltid, men det kommer samtidigt bli väldigt intressant. Men jag ska få till det har jag bestämt mig för, det är kurser jag verkligen vill gå så jag får lägga manken till och offra en hel del fritid för att det ska funka. Samtidigt inser jag lyxen i att ha ett jobb som tillåter att man pluggar vid sidan av rent praktiskt. Det är få jobb där man har den möjligheten och det skulle definitivt inte funkat om jag till exempel arbetat kontorstider. Nu har jag med visst trixande möjlighet att vara närvarande på de digitala föreläsningarna och även gott om tid att sitta med egenstudier och inlämningsuppgifter.
Det är inte alltid man redan på våren kan säga att man ser fram emot hösten, men i år kan jag faktiskt säga så. Jag har inte mycket emot hösten i övrigt heller, men det är sällan jag känner att jag ser fram emot hösten redan i slutet av april. Den här tiden har man så mycket annat att se fram emot med vår och sommar som är i antågande. Men jag har med tiden börjat inse vikten av att ha saker att se fram emot – både på kort och lång sikt. Nu har jag hållit lite koll på min anmälningar till kurserna och jag ligger bra till för att bli antagen. Till ryskakursen är jag behörig med villkoret att jag klarar de sista inlämningsuppgifterna i den nuvarande kursen – och det räknar jag kallt med att göra. Jag älskar verkligen att plugga och skulle kunna spendera resten av tillvaron på olika universitet och högskolor. Det är bara synd att det inte är försvarbart ekonomiskt sett, utan det får vänta till den dag jag blir ekonomiskt oberoende helt enkelt. 😂

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: