Jag har nog aldrig engagerat mig i ett USA-val så mycket som vid årets val. I skrivande stund verkar det som att Biden kommer ta hem valsegern, även om det kan bli med ganska liten marginal. Det är svårt att säga vilken kandidat som är värst, men av två onda ting får jag nog erkänna att Biden är det minst onda.
Trump gör mig mest irriterad och provocerad, det räcker med att se en bild på honom så blir jag på dåligt humör.
Att han sedan tycks vara inne på att inte godkänna ett valresultat där han förlorar ger ju bara bilden av en rättshaverist. Man kan ha många åsikter om valsystemet i USA, men att det skulle förekomma något utbrett valfusk – som ju Trump med anhang påstår – har jag ganska svårt att tro. Det är med största sannolikhet så enkelt att Trump bara är en dålig förlorare och att han inte kan godta att demokratin har sin gång. Vinner Biden och Trump vägrar att avgå, visar det ju bara att han inte är lämpad som en demokratiskt vald ledare för ett av världens mäktigaste länder.
Det går inte att komma ifrån, men det är klart att höjer spänningen i hela situationen att Trump är ett sådant stolpskott och kanske vägrar att avgå om han förlorar. Med viss nyfikenhet ser jag faktiskt fram emot en sådan situation för att se hur den slutar. Sen är det förstås att jag inte hoppas på att det ska bli våldsamheter – som ju kan vara den absolut sista utvägen om han håller sig kvar i Vita Huset trots att han förlorat. Men det kan vara lite roande att se vuxna människor göra bort sig helt frivilligt. Det är väl därför dokusåpor alltid är ett bärande koncept. 😉

Relaterade artiklar

Aftonbladet 1 2 3 4
Dagens Nyheter 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Svenska Dagbladet 1 2 3 4 5 6 7
Sveriges Radio 1 2 3 4 5 6 7
Sveriges Television 1 2 3 4 5 6 7

Personligt

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: