Tjänsteresor är aldrig så glamouröst som man kanske kan luras att tro. Oftast hinner man inte mer än när man är hemma, utan det är jobba, äta och sova som gäller. Utöver själva jobbet hinner man se hotellrum, restauranger, tågstationer och flygplatser. Men där stannar också det glamourösa.
Men jag erkänner gärna att jag inte har något emot mina tjänsteresor, utan tycker det är rätt kul. Det känns ändå lite lyxigt att bo på hotell, flyga eller åka tåg lite längre än bara mellan hemmet och arbetsplatsen. Sen hade det förstås varit något annat om man var på resande fot oftare än vad jag är, då hade det nog inte varit lika mycket lyx över det längre.

Denna måndag bär det av mot Lund för kurs i dagarna tre, så det känns ändå helt okej med måndag trots allt. Det är lite avbräck i de dagliga rutinerna, samtidigt som man ändå har betald arbetstid. Sen har det inte blivit så många tjänsteresor på sistone på grund av kombon av mitt mående och en i övrigt hög arbetsbelastning. Ibland är det ju på det viset, så inte mycket att diskutera egentligen. Men nu börjar mitt mående gå åt rätt håll och det är aningen lugnare på jobbet, så nu kan saker och ting sakta börja återgå till det normala igen. Inklusive en och annan resa genom jobbet.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: