Så har vårvärmen äntligen kommit – och tycks ha kommit för att stanna åtminstone ett tag framöver. Som vanligt märks det hur soltörstande svensken är efter en lång och mörk vinter. Plötsligt svärmas det på uteserveringar och i parker och det är ett myller av människor som man inte märker av under vinterhalvåret. Och jag är inte sämre själv, jag längtar verkligen ut i vårvädret när det väl kommer. Jag har hängt undan vinterjackan de senaste dagarna och istället gått tunt klädd, anpassat till det varmare vädret.
Den gångna våren har inte varit sig riktigt lik och det har varit svårt att kunna njuta av den med tanke på kylan. Man har fått bylta på sig vinterkläder trots att vi gått in i maj och det har känts allmänt lite småtrist. Men nu har det vänt och jag hoppas att vårvärmen är här för att stanna. På bara några dagar har man märkt att det tagit fart med grönskan och våren är verkligen här på riktigt. Överallt blommar det och knoppar brister. Jag är så innerligt glad att jag inte är pollenallergiker i dessa dagar, jag vet vilket helsicke det kan vara för dem som är allergiska. Det måste förta mycket av glädjen kring våren när näsa och ögon bara rinner.

Ett säkert vårtecken i Bagarmossen brukar vara fiskmåsarna, som trots att det är långt till vattnet brukar hålla till bland hyreshusen. Ganska tidigt på våren får man höra måsskrik och för mig som gillar havet och skärgården, känns just måsar så otroligt idylliskt. Sen vet jag hur måsarna kan vara när de får ungar, de kan bli riktigt aggressiva om man kommer för nära. Jag vet hur försomrarna är i vår sommarstuga, där det finns gott om måsar. De går bokstavligen till attack när man kommer för nära deras ungar och det är riktigt obehagligt.
Men ändock kan jag inte låta bli att tycka om när måsarna kommer frampå vårkanten och man kan höra deras läten. Jag kan inte låta bli att längta ännu mer till sommaren när måsarnas läte sprider sig i kvarteren.

Någonstans från lådornas gömmor har jag börjat plocka fram vår- och sommarkläder för att matcha det varma utevädret. Jag är varmblodad av mig och brukar oftast gå i shorts och kortärmat så fort termometern passerar 15 grader. Även om jag blivit lite mer frusen med åren, så blir det fortfarande gärna svettfläckar på kläderna om jag går i långbyxor när sommarvärmen slår till. Nu hoppas jag på en fin varm sommar, mina svettningar till trots! För trots allt är det skönt med ljuset och värmen, den svenska sommaren går inte av för hackor även om den kanske är aningen för kort.
Jag har lite svårt att förstå dem som reser utomlands på sommaren och missar det vackra som sommaren faktiskt innebär här hemma i Sverige. Jag reser gärna utomlands, men just under sommaren är jag helst hemma i Sverige. Sen reser jag gärna utomlands framåt höstkanten för att förlänga sommaren en aning. I år bör det väl knappast bli särskilt mycket resande för någon med tanke på pandemin, oavsett vad man tycker om den svenska sommaren och njuta av värmen utomlands.

Vad har ni för planer för sommaren? Någon som ska resa någonstans?

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d