Det är inte mycket som är sig riktigt likt i dessa Corona-tider. Och det är inte utan att det börjar bli lite tradigt och man längtar efter att det vänder. Den gångna helgen har varit aningen annorlunda mot hur det brukar se ut kring Valborg och 1:a maj. Nu är det väl inte hela världen att gå och se nån brasa på Valborg – och det är verkligen inte varje år jag går i någon första maj-demonstration. Men i år var det inte ens ett alternativ.
Den stora rishög som grannskapets ungar samlat ihop till majbrasan plockades bort flera dagar innan Valborg istället för att eldas upp – och alla 1:a maj-demonstrationer ställdes in med viss bestämdhet. Och det är lite trist när det inte ens är ett alternativ att fira Valborg eller 1:a maj.
Jag hade förmodligen inte demonstrerat i år i vilket fall, med tanke på vädret. Åtminstone här i Stockholm vräkte regnet nonstop under hela 1:a maj, så det hade nog inte varit ett alternativ i vilket fall. Men lite mysigt hade det varit med någon form av traditionellt Valborgsfirande. Även om det var kallt, så regnade det åtminstone inte på Valborg i år. Om man var i Stockholm vill säga.

Förra årets 1:a maj var jag mitt uppe i min fotokurs och hade som uppgift att fota någon form av evenemang. Så vad passade bättre än att fota demonstrationerna?! Så i år det närmsta demonstration jag kommer att se tillbaka på bilderna från förra året. 

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: