För några år sedan opererade jag bort en tumör från ryggmärgskanalen i nacken. En vanlig bieffekt efter sådana operationer kan vara nedsatt känsel och/eller finmotorik i olika delar av kroppen. Så har det varit för min del, då vänster kroppshalva har lite nedsatt känsel och finmotorik. 
Ganska snart efter att jag rehabiliterats efter operationen, insåg jag att massage var bra för att hålla kroppen igång och minimera bieffekterna. Så mer eller mindre regelbundet har jag sedan dess gått på thaimassage, både för att det är skönt men också för att jag känner att känsel och finmotorik blir bättre. Med tiden har jag hunnit besöka några olika massageställen och det är en ibland beklämmande värld man kommer i kontakt med – om man ska uttrycka sig lite drastiskt. På mer än ett ställe som jag varit på, har man nämligen känt sig manade att sätta upp tydliga skyltar vid kassan eller i entrén om att man inte erbjuder sexuella tjänster eller accepterar sådana förfrågningar från kunderna. Med andra ord måste det trots allt vara rätt förekommande med den typen av närmanden på många massageställen. Vissa har till och med känt sig manade att lägga ut inlägg på sin hemsidor eller Facebooksidor om att sex inte finns på menyn.
Inte ens för mig är det en nyhet att många massageställen är förtäckta bordeller, men jag vill åtminstone tro att de allra flesta är seriösa ställen som inte erbjuder happy endings. Och inget av de ställen jag själv har varit på har erbjudit något sådant. Och det måste ju kännas som en oerhörd kränkning när man vill göra ett seriöst jobb, men blir tagen för en prostituerad. Framförallt om det går så långt att man känner sig tvingad att sätta upp anslag i entrén om sex inte är aktuellt bland de tjänster man erbjuder.

För mig är det så oerhört främmande att överhuvudtaget ens tänka tanken att betala för sex. Det skulle inte finnas på världskartan att utnyttja någon på det sättet. Jag skulle inte kunna se folk i ögonen om jag hade en våldtäkt – som det ju faktiskt är frågan om – på mitt samvete. Så det gör mig väldigt beklämd att människor i sitt vardagliga jobb på något vis “verkar förväntas” att sälja sex.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: