Jag vet inte hur mycket det märkts på bloggen, men inspirationen har inte varit på topp den senaste tiden. Det har varit marigt att komma fram till ämnen att skriva om och jag har fått kämpa med att ha något att publicera varje dag, även om jag slutligen lyckats. Jag vet att inspirationen med jämna mellanrum går upp och ner, det är egentligen inget konstigt i det. Somliga perioder kan jag producera texter på löpande band och sitta i timmar vid datorn och totalt glömma tid och rum medan jag skriver. I andra perioder är det precis tvärtom – och jag har svårt att få till regelbundna uppdateringar på bloggen.
Jag har som “policy” att kvalitet ska gå före kvantitet när det kommer till blogginlägg. Jag lägger inte ut halvdana inlägg bara för att ha något att lägga ut – då låter jag hellre bli att publicera något överhuvudtaget. På något vis känns det vettigare att lägga ut något när jag faktiskt har något att säga, däremellan får det vara tyst på bloggen. Sen har jag all respekt för att alla inte finner min blogg intressant, oavsett vad jag skriver om. Men det går inte att vara alla till lags – och det är trots allt upp till var och en om man vill läsa mina inlägg eller ej.

I vissa perioder känns ens tillvaro ganska händelselös och trist och det finns inte så mycket att rapportera om. Det är väl lite så som tillvaron känts på sistone och jag har haft svårt att hitta inspiration till nya inlägg. Jag har jobbat, sovit och gjort sådant som de flesta av oss gör till vardags, men som det kanske inte är så intressant att fylla blogginlägg med. Och det är just en sådan period jag varit inne i på sistone, fylld av vardagsgöromål men utan att något speciellt har hänt.
Men sakta börjar inspirationen komma tillbaka igen, efter att jag på allvar nästan varit på väg att ge upp bloggandet helt och hållet. Idén har faktiskt slagit mig ett par gånger på sistone, när jag försökt komma på ämnen till nya inlägg utan att lyckas särskilt bra. Men efter alla år av bloggande, känns det trots allt rätt avlägset att lägga ner skrivandet. Det är inte första gången jag tänkt tanken att lägga ner bloggen, men slutligen har jag kommit på bättre tankar och valt att fortsätta skriva.

Nu har jag dessutom märkt av en positiv förändring på bloggen, att fler börjat hitta hit – vilket förstås är jättekul. Det är inte så värst länge sedan jag valde att byta bloggverktyg och nu har jag märkt att den nya bloggen börjat indexeras hos olika sökmotorer och allt fler hittar hit den vägen. Till det tillkommer ett ökat antal kommentarer, vilket jag – trist nog – inte varit särskilt bortskämd med tidigare. På den förra bloggportalen hade jag relativt många besökare, men verktyget tillät ingen smidig hantering av kommentarer, vilket gjorde att jag ofta missade kommentarer som kom. Nu, på WordPress, har jag en helt annan koll på kommentarer. Vilket förstås är jättekul, inte minst när antalet kommentarer nu ökar för varje dag som går. Så det känns som att jag har fått fler engagerade läsare än jag tidigare haft.
Men så har jag också slitit hårt med att marknadsföra bloggen och få ut att jag ändrat bloggadress. Det är ingen stor förändring; namnet på bloggen – Kompasskurs – är detsamma, men det slutar numera med .org och inte .se som tidigare. Vilket förstås gjort att jag varit tvungen att “pumpa ut” det nya domännamnet och få folk att hitta hit. Det är också därför jag försöker att publicera inlägg så ofta som möjligt, så att jag har nytt innehåll att marknadsföra.
Jag har ändrat, putsat och finslipat på bloggen för att den ska vara så lätt som möjligt att hitta. Jag har nog anammat de allra flesta tips man kan hitta för göra bloggen så lätt att hitta som möjligt. Inte minst är det ju viktigt att sökmotorerna indexerar den korrekt, vilket jag verkar ha lyckats med rätt bra. Ibland brukar jag på skoj googla saker jag skrivit om – och inser att bloggen dyker upp på rätt bra positioner i sökresultatet.

Nåja, inspirationen är nu tillbaka och jag har återigen landat i att fortsätta blogga efter min formsvacka den senaste tiden. Och det är mycket tack vare er engagerade läsare som kommenterar och ger bloggen och diskussionerna liv. Det är just sådant jag vill uppnå som bloggare och hoppas förstås att kommentarerna blir fler med tiden. Går man igenom de skrivna inläggen, är inte kommentarerna exceptionellt många, men det är fler kommentarer än jag fått på tidigare bloggportaler vilket uppskattas väldigt mycket. I och med det nya bloggverktyget får jag också en överblick över kommentarerna som jag inte haft tidigare. Jag riskerar numera inte att missa några kommentarer och jag försöker besvara så många som möjligt av kommentarerna som jag bara kan. Ibland missar jag förstås att besvara kommentarer, det är inget personligt mot någon utan bara rent slarv av mig. Så fortsätt kommentera, de allra flesta kommentarer kommer jag besvara även framöver! 😊

Nu hoppas jag även på att min nyfunna inspiration ska räcka till bokmanuset jag hållit på med de senaste åren. Jag vill lägga energin även på boken och kanske en dag få iväg ett manus till ett förlag. Men det kommer kräva ganska många timmars arbete för att en dag nå dit. Nu har jag i alla fall en tillvaro som möjliggör en hel del skrivande, vilket känns som en enorm ynnest och rena lyxen för mig som så gärna vill kunna ägna mig åt att skriva. Är det något jag vill kunna ägna mig åt på heltid, så är det verkligen skrivandet. Det vore en dröm att kunna få leva på sitt skrivande, även om jag vet att det är ytterst få förunnat att kunna göra det.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

2 kommentarer

  1. Jag brukar tidsinställa inlägg så jag har till dagar då jag inte har inspiration. På det sättet behöver jag aldrig bekymra mig över att bloggen ska stå tom en dag. Brukar även spara utkast med idéer till bloggen.
    Visst är det mycket roligare att blogga när man har engagerade läsare. Jag är dock dålig på att svara på mina kommentarer förutom i de inlägg där det mer blir av en diskussion kring ämnet jag skriver om. För min del gör det inget att du inte svarar. Tycker bara att det är roligt att lämna lite respons på det du skriver om.

    1. Där tror jag vi “jobbar” ganska lika. Jag har ofta flera inlägg på G samtidigt, sparar olika idéer på inlägg som utkast och fördaterar inlägg ibland flera dagar framåt. Det händer fortfarande att det inte blir något inlägg vissa dagar, men inte särskilt ofta.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: