Jag har lyssnat mycket på Magnus Uggla genom åren, inte minst när jag var i tonåren. Jag har gillat hans sätt gäcka folk – och många gånger ganska kaxiga texter. Ett bra exempel är låten Jag mår illa från 1994, där han driver med dåtidens kändiselit. Trots att det gått nästan 30 år sedan den släpptes, håller texten fortfarande på sitt lilla vis. Med vissa förändringar skulle man kunna skriva samma text idag.
I Så mycket bättre 2019 gjorde Niklas Strömstedt en klockren tolkning av låten, med en ny version på texten som passar dagens uppkopplade livsstil mycket bättre. Jag minns när jag såg det aktuella avsnittet, hur jag nästan vred mig av skratt åt en träffsäkra versionen av Ugglas 90-tals klassiker.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d