4 portioner

Ingredienser

1 citron
40 gram Grana Padano
250 gram gröna ärter
500 gram kalkonfärs
1 kg potatis
2 röda äpplen
½ förpackning salladslök
1 vitlöksklyfta
2 äggulor
1 tsk flytande Honung
2 msk + 2 ½ dl mjölk
Olivolja
1 tsk salt
Smör
2 msk ströbröd
2 krm svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och koka 1 kg potatis mjuk i lättsaltat vatten.

Blanda ströbröd, 2 msk mjölk, äggulor, tsk salt, svartpeppar och kalkonfärs i en bunke. Forma blandningen till 4 biffar.

Lägg ströbröd på en tallrik och panera biffarna i ströbrödet. Stek på båda sidor i en stekpanna med smör tills biffarna fått en frasig yta. Lägg över i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen 8-10 min, eller tills biffarna är genomstekta.

Citronpuré: häll bort vattnet från potatiskoket. Blanda potatisen med 2 msk smör och 2 ½ dl mjölk. Vispa till ett mos med elvisp. Blanda ner finrivet skal från citron. Smaka av med salt.

Ärtpesto: finriv 40 g Grana padano och vitlöksklyfta och lägg allt i en bunke. Tillsätt gröna ärter (tinade), 1 msk olivolja, ½ tsk salt och 1½ msk pressad saft från den använda citronen. Mixa till en pesto med stavmixer.

Klyfta de röda äpplena och skär salladslöken i mindre bitar. Fräs äppelklyftorna i lite smör 1-2 min. Tillsätt flytande honung, 1 krm salt och salladslöken. Fräs ytterligare 1 min.

Servera kalkonwallenbergare med citronpuré, smörstekta äpplen och ärtpesto. 

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

2 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: