4 portioner

INGREDIENSER

Till servering

Jasminris

Sesamdressing

2 msk riven ingefära
2 msk sesamfrön
1 klyfta vitlök
1 msk sambal oelek
1 ½ msk tomatpuré
2 msk socker
1 msk rödvinsvinäger
½ dl vatten
2 msk olivolja

Mynta- och kålrabbisallad

3oo gram morötter
1 kålrabbi
Mynta efter smak
1 msk japansk soja

Frasig torsk

600 gram torskfilé eller torskrygg
3/4 tsk salt
1 ägg
vetemjöl
ströbröd
olja till stekning

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka jasminris enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Sesamdressing: Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med sesamfrön, sambal oelek, tomatpuré, socker, japansk soja, rödvinsvinäger, vatten och olja. Mixa allt till en krämig dressing.
  3. Mynta- och kålrabbisallad: Skala och grovriv morötter. Skala och strimla kålrabbi fint. Grovhacka mynta. Lägg allt i en salladsskål och blanda med japansk soja och 3/4 deciliter av sesamdressingen.
  4. Frasig torsk: Skär torskfilén i portionsbitar (cirka åtta stycken) och krydda med salt. Lägg vetemjöl och ströbröd på separata tallrikar. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Stek den panerade fisken i en stekpanna med rikligt med olja, cirka två minuter per sida.
  5. Servera nystekt torsk med mynta- och kålrabbisallad, jasminris och resten av sesamdressingen.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d