4 portioner

Ingredienser

400 gram nötfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
1 stor paprika
2 köttbuljongtärningar
2 dl vatten
1 förpackning krossade tomater (400 gram)
1 msk vinäger
2 msk chilisås
1 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
1 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
1 förpackning stora kokta vita bönor (cirka 400 gram)
1 förpackning kokta kidneybönor (cirka 400 gram)

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Låt smöret bli ljusbrunt i en järngryta. Stek lök och köttfärs, rör färsen jämnt grynig.
  3. Dela, kärna ur och strimla paprikan och lägg bitarna i grytan.
  4. Tillsätt köttbuljong, vatten, tomater, vinäger, chilisås och kryddor.
  5. Koka under lock på svag värme 15-20 minuter.
  6. Tillsätt bönorna och koka någon minut.
  7. Servera med bröd och eventuellt en vitkålssallad.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: