Under pandemin är det mycket som blivit annorlunda. Vi jobbar hemma, får inte resa någonstans eller umgås i större grupper. Bygghandlare har märkt en uppgång i försäljningen, då folk har mer tid att pyssla hemma. Samtidigt är det fler som letar större boende, köper fritidshus och skaffar hund eftersom man har mer tid och behöver mer plats när man jobbar hemifrån. Jag kan inte låta bli att tycka att det är lite kortsiktigt tänkande att köpa fritidshus eller större boende på grund av pandemin. Med tiden kommer vi väl ändå i rätt stor utsträckning återgå till det normala igen – och då kan man ju fråga sig om man kommer ha tid med den där hunden eller det där fritidshuset man köpte när pandemin härjade som mest?
En hund kommer man ha under många år framöver, då pandemin förhoppningsvis är över. Kommer man då fortfarande ha tid att ta hand om hunden? Jag kan förstå att det är lockande att köpa skaffa större boende, fritidshus och djur när man plötsligt har väldigt mycket mer tid och spenderar mycket mer tid hemma, men det känns som ett ganska kortsiktigt tänkande. Somliga har säkerligen tänkt tanken redan innan pandemin och gjort slag i saken när nu omständigheterna är som de är.

Vi har sedan tidigare tittat på större lägenhet och skulle hoppa på tåget om vi fick möjlighet att byta även nu under pandemin. Men det har inget med att göra att vi är hemma mer under pandemin, utan att vi faktiskt behöver minst ett rum till ändå. Att skaffa ett husdjur under pandemin känns inte som aktuellt, eftersom vi måste kunna ta hand om det även när samhället öppnar upp igen och man återgå till arbeta från kontoret igen. Så det känns lite ansvarslöst att skaffa ett djur som man kanske inte kommer kunna ta hand om inom en – förhoppningsvis – överskådlig framtid. Då vill det ju till att man vet att man kommer jobba mycket hemifrån även efter pandemin. Det kommer kanske somliga göra, men för min del kommer det vara kontoret som gäller när pandemin inte längre ställer krav på hemarbete.
Man pratar om en historisk uppgång vad gäller efterfrågan på fritidshus, så det känns som att det inte bara är frågan om folk som redan innan funderat på fritidshus. Det ska bli intressant att se hur utvecklingen ser ut när pandemin är över, kommer folk börja sälja av sin impulsköp av fritidshus då?

Relaterade artiklar

Dagens Nyheter 1

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d