Det börjar faktiskt bli smått skrattretande, något annat går inte att säga. Rulltrapporna i Bagarmossens tunnelbanestation är liksom något av en historia för sig. De står mer än de är igång och så har det varit de senaste åren, trots att SL renoverat dem. Under en längre tid stod de helt stilla, inklusive hissen för att renoveras – och vi var nog många som hoppades att det skulle bli bättre efter det.
Men nej. Nu har det gått så långt att man i Bagarmossens Facebookgrupp till och med startat en tråd där resenärer kan skriva om rulltrapporna är igång eller ej. Grejen är att det är ganska lång rulltrappor, det är en rejäl promenad om man tvingas gå i trapporna upp till gatuplanet. Och alla som någon gång gått i en stillastående rulltrappa vet hur jobbigt det kan vara. Framförallt om man har matkassar, väskor eller annat att släpa på. Något som ju ofta är fallet när man är på väg hem med tunnelbanan.
För ett par år sedan tog jag bilden ni hittar i slutet av det här inlägget. Givetvis har man skrivit fel, men det kändes lite ironiskt på något vis att renoveringen av rulltrapporna ska vara klar år 2079. Och med allt strul som varit med rulltrapporna, börjar det kännas som 2079 kanske ändå är rätt realistiskt. Trots att rulltrapporna byttes ut för ett par år sedan, står de fortfarande stilla oftare än de är igång. Själv har jag besvär med rygg och höfter och det är inte alltid jag fixar att promenera uppför de långa rulltrapporna när de står stilla.

Det skulle faktiskt vara intressant att veta hur mycket pengar man lagt på att laga dessa trilskande rulltrappor. Jag har en känsla av att det är ganska stora summor det rör sig om. Pengar som säkerligen kunnat användas bättre om man gjort ett bra arbete från början. Rulltrapporna behövde verkligen renoveringen de fick för ett par år sedan, men det verkar inte som att man lyckats komma åt problemet ordentligt eftersom de fortsätter stå stilla stup i kvarten.
Man höjer biljettpriserna varje år för att säkerställa att trafiken funkar som den ska. Och jo, tunnelbanan håller faktiskt oftast tidtabellen, jag tycker det är väldigt sällan det faktiskt är strul i tunnelbanetrafiken. Men det känns som en klen tröst när rulltrapporna inte fungerar som de ska. Det är trots allt viktigt att man även kan ta sig till och från perrongen på ett smidigt sätt. Jag tänker på alla gamla, folk med barnvagnar och övrigt som kan göra att man har svårt att gå i de långa rulltrapporna. Det kan inte vara helt lätt när de står stilla för jämnan.

Nåja, vi får väl hålla oss till tåls till 2079 när renoveringen ska vara klar. Det är trots allt inte ens 60 år kvar tills dess… 😒

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: