INGREDIENSER

1 färsk ingefära
ca 600 gram laxfilé 
1 lime
1 förpackning fryst mango
2 plommon
½ knippe salladslök
1 tomat
2 vitlöksklyftor
2 msk kinesisk soja
1 tsk malen koriander
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
½ tsk salt
1 tsk sambal oelek
3 msk + 1 tsk socker
1 tsk torkad ingefära
2 dl vatten

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 200°C.

Såsen:

  1. Tärna plommonen, finhacka vitlöksklyftorna och färsk ingefära.
  2. Fräs allt i lite olivolja. Tillsätt 3 msk socker, soja, sambal oelek och vatten. Låt sjuda 6-7 minuter och mixa sedan till en jämn sås.

Fisken:

  1. Blanda paprikapulver, torkad ingefära, 1 tsk socker, koriander, och salt.
  2. Skär laxen i portionsbitar och vänd den i kryddblandningen. Stek laxen så den får stekyta och lägg sedan över den i en ugnsfast form. Tillaga mitt i ugnen tills den blir genomstekt, ca 10-12 minuter.

Sallad:

Tärna tomaten och och finstrimla salladslöken. Blanda i en bunke med den tinade mangon och finrivet skal och lite saft från limen.

Servera allt med jasminris.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d