4 portioner

INGREDIENSER

Dragonaioli

1 dl majonnäs
1 msk torkad dragon
1 vitlöksklyfta
salt
vitpeppar

Ljummen fänkålssallad

1 fänkål
1 rödlök
mâchesallad
olivolja
2 tsk honung
salt
svartpeppar

Grillad torsk

600 gram torskfilé
olivolja
salt

Tillbehör

900 gram småpotatis

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka potatis i lättsaltat vatten.
  2. Dragonaioli: Blanda majonnäs, pressad vitlök, torkad dragon, salt och vitpeppar i en skål.
  3. Ljummen fänkålssallad: Strimla fänkål och rödlök. Fräs grönsakerna i lite olivolja i en stek panna i en till två minuter, tills fänkålen blivit mjuk. Tillsätt honung och krydda med lite salt och svartpeppar. Lägg över på ett fat.
  4. Grillad torsk: Skär torskfilé i portionsbitar. Torka av med hushållspapper. Gnid in fisken med lite olivolja och krydda med salt.
  5. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna – eller tänd grillen om du väljer att grilla fisken. Grilla eller stek fisken en till två minuter per sida, tills fisken är genomstekt.
  6. Blanda de frästa grönsakerna med mâchesallad. Servera till grillad torsk, dragonaioli och kokt potatis.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

2 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: