Det har känts konstigt att inte ha uppdaterat bloggen på några dagar. Trots att jag inte jobbar för ögonblicket, har schemat varit ganska fullspäckat. Ibland undrar jag om jag har tid att börja jobba igen, det känns som att jag inte riktigt har tid för sådant. Officiellt är jag för tillfället mellan två jobb just nu och det tar en del tid att ha kontakt med Arbetsförmedlingen och A-kassan för att allt ska glida så friktionsfritt som möjligt. Jag måste hålla koll på lite lediga jobb eftersom jag formellt sett är arbetssökande, liksom rapportera till A-kassan vad jag gör varje dag.
Förutom det, har jag försökt att ha lite semester också. Vi har gjort en och annan dagsutflykt till olika håll i Stockholmstrakten för att se oss omkring. Bland annat har vi varit i Sigtuna, Strängnäs och Mariefred över dagen. Och det har verkligen varit rätt tid att befinna sig mellan två jobb, eftersom vädret har varit alldeles strålande fint. När jag kom ut till stugan förra veckan, låg vattentemperaturen på 20 grader, vilket måste vara någon form av rekord för att vara i början av juni – framförallt så här långt ut i skärgården.

Men nu har jag inte så mycket inplanerat framöver, så jag kommer kunna slappna av litegrann innan det är dags att börja jobba igen. Jag har inte fått något startdatum ännu, men det verkar som att det blir efter midsommar någon gång. Och har jag förstått det hela rätt, kommer jag få ett bra schema, som passar mig perfekt. Om jag inte missförstått det hela, kommer jag jobba fyra dagar och vara ledig fem. Något som ger bra långledigheter att vara till exempel i sommarstugan nu under sommaren. Och det är också ett schema som ger bra möjlighet att hinna skriva, något som jag haft svårt att hinna med när jag jobbat kontorstider. Och det kommer bli lättare att vara med filminspelningar också, något som också varit ett svårt pussel att få ihop när man jobbat kontorstider. Mycket kommer bli enklare, jag kommer ha ett jobb som möjliggör just en sådan fritid jag har saknat när jag jobbade dagtid måndag till fredag. Jag fann mig aldrig riktigt tillrätta med arbeta kontorstider, utan tyckte mest det var påfrestande och inte möjliggjorde att göra sådant jag tycker om när jag inte jobbar.

Ibland undrar jag nästan om jag skulle få tråkigt om jag haft ekonomin att sluta jobba helt. Jag skulle inte ha några som helst problem att fylla dagarna med saker känns det som. Men tyvärr sätter ju ekonomin käppar i hjulen för en sådan livsstil, som för de flesta andra måste jag ha ett jobb att gå till för att kunna betala hyran varje månad. Men jag skulle inte tveka att gå ner i arbetstid och kanske jobba halvtid, något som trots allt inte är helt orealistiskt ekonomiskt sett. För är det något jag börjat värdesätta mer genom åren, så är det att ha en meningsfull fritid. Det har blivit allt viktigare att ha ett jobb som möjliggör den fritid jag vill ha, samtidigt som det också blivit viktigare för mig att jobbet i sig känns meningsfullt att gå till. Vi lägger så stor del av vår vakna tid på att arbeta, så att det blir allt viktigare att det känns meningsfullt att gå dit. Och där väger åtminstone jag själv in saker som att fritiden är viktig för att jobbet ska kännas meningsfullt.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: