4 portioner

INGREDIENSER

Zuchinifräs

1 zucchini
1 rödlök
25 gram hackade hasselnötter
salt
svartpeppar

Hasselnötsröra

40 gram babyspenat
25 gram hackade hasselnötter
25 gram riven parmesanost
½ msk olivolja
1-2 vitlöksklyfta
1 msk vitvinsvinäger
½ tsk salt
svartpeppar
1 dl sparat pastavatten

Tillbehör

360 gram spaghetti
250 gram haloumi
25 gram babyspenat
½ tsk olivolja
Eventuellt chiliflakes efter behag

GÖR SÅ HÄR

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt tre.
  2. Zucchinifräs: Skär zucchinin på längden och skrapa ur kärnhuset (kärnhuset är till hasselnötsröran i steg fyra). Strimla zucchini och rödlök. Heta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs zucchini och rödlök på hög värme i cirka tre minuter. Tillsätt hackade hasselnötter och fräs ytterligare cirka två minuter. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg över på en tallrik och täck med ett lock. Torka ur stekpannan och spara den till senare.
  3. Koka spaghetti enlig anvisningarna på förpackningen. Spara cirka en deciliter av pastavattnet när du häller av pastan.
  4. Hasselnötsröra: Lägg kärnhuset från zucchinin i en mixerbunke. Tillsätt babyspenat, hackade hasselnötter, riven parmesanost, olivolja, pressad vitlök, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Mixa till önskad konsistens med en stavmixer (röran kommer påminna om pesto).
  5. Grovriv haloumi. Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Stek haloumi cirka fem minuter, tills osten har fått en fin färg.
  6. Bland avhälld pasta med hasselnötsröran, det sparade pastavattnet och zucchinifräs. Toppa med nystekt haloumi, resten babyspenaten och eventuellt chiliflakes.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: