När jag blir erbjuden en tredje dos, då tar jag den också, och även om jag måste ta en varje år. Jag är vaccinerad – och nej jag vet inte vad som finns inuti – varken i detta vaccin eller de jag fick som barn, eller vad som finns i Big Mac eller Hot Dogs. Jag vet inte vad som finns i Ibuprofen eller någon annan medicin heller, jag vet bara att det hjälper min smärta.
Jag kan inte alla ingredienser i min tvål, schampo eller deodorant. Jag känner inte till långtidseffekterna av mobiltelefonanvändning. Jag vet inte om maten jag åt på restaurangen var lagad med rena händer eller om mina kläder, mina gardiner eller min läsk innehåller något farligt. Kort sagt; Det är mycket jag inte vet – och mycket jag aldrig får veta.

Men en sak vet jag: Livet är kort – väldigt kort – och jag vill fortfarande göra annat än att bli inlåst i mitt hem. Till exempel skulle jag vilja hälsa/skaka hand eller kanske krama folk – utan rädsla!
Som barn och som vuxen är jag vaccinerad mot polio och många andra sjukdomar; mina föräldrar och jag litade på vetenskapen och jag led aldrig – eller överförde någon av dessa sjukdomar – jag vaccinerades mo
SÅÅÅÅ – jag är inte vaccinerad för att behaga regeringen, utan för att:

  • Inte dö av Covid-19
  • Undvika att sprida virus
  • Kunna krama mina nära och kära
  • Inte behöva göra PCR- eller antigentest för att gå på restaurang, åka på semester och mycket annat i framtiden.
  • Kunna leva mitt liv
  • Bara ha Covid-19 som ett gammalt minne
  • Skydda oss alla!

Detta är mitt beslut för att dra mitt strå till stacken för att inte sprida smittan vidare. Kom igen, Sverige, låt oss tillsammans göra vad vi kan för att komma tillrätta med pandemin! Vaccin gör kanske inte allt, men det gör väldigt mycket till för att komma tillrätta med smittspridningen och att vi ska kunna återgå till en så normal tillvaro som möjligt!

Relaterade artiklar

Dagens Nyheter 1 2 3

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

1 kommentar

Kommentera

%d