4 portioner

INGREDIENSER

Marinerad kyckling

550 gram kyckling i bitar
1 tsk salt
1 msk garam masala
1 msk olja
1 vitlöksklyfta

Tillbehör

300 gram basmatiris
1 gurka
cashewnötter

Tikka masala

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olja
1 burk krossade tomater
½ dl vatten
½ tsk sambal oelek
1 msk flytande honung
1 kycklingbuljongtärning
1 ½ dl matyoghurt
salt

GÖR SÅ HÄR

  1. Marinerad kyckling: Lägg minutbitar i en bunke och blanda med salt, garam masala, neutral olja och pressad vitlök. Låt stå minst tio min.
  2. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skär gurka i stavar och ställ i glas.
  4. Tikka masala: Tärna gul lök. Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs lök och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt den marinerade kycklingen och fräs ytterligare ca 5 min. Blanda ner krossade tomater, vatten, sambal oelek (tillsätt efter önskad styrka), flytande honung och smulad kycklingbuljong. Sjud under lock ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Dra från värmen och rör ner matyoghurt. Smaka av med lite salt.
  5. Servera chicken tikka masala med basmatiris och gurkstavar. Toppa med cashewnötter.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: