När jag bestämde mig för att byta stavningen i mitt efternamn i folkbokföringen, insåg jag nog inte vilken process jag satte igång. Att jag skulle behöva byta ut ID-handlingarna insåg jag förstås – och det är inget större besvär.
Men sen måste jag byta bank-ID, vissa klubbkort – liksom inloggningar i olika datasystem på jobbet.
Sen måste jag byta mina betalkort – och där gäller du ju att vara lite taktisk. Helst vill jag ju hela tiden ha minst ett kort som fungerar, så jag kan inte byta ut alla på en gång. I och med att det gamla kortet spärras i samma sekund som man lägger en beställning, skulle jag stå helt utan betalkort under några dagar om jag beställde alla kort samtidigt. Och det är väl i sig kanske ingen katastrof nödvändigtvis, men man får ju välja rätt tillfälle isåfall. Som att inte göra beställningen på en fredag så att man är utan betalmöjligheter hela helgen.
Mitt nya körkort har i alla fall kommit – och jag fascineras över att jag alltid ser ut som en kåkfarare i mina ID-handlingar. Det slår liksom aldrig fel! Det är så att jag börjar undra om myndigheterna använder något slags filter som gör att man ser extra farlig ut på ID-foton…

Varför ser jag alltid ut som en kåkfarare i mina ID-handlingar??! Foto: Tobias Lindqvist

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: