Om någon frågat mitt 16-åriga jag om jag någon gång skulle plugga vidare efter gymnasiet, hade jag förmodligen bara skrattat till svar. Jag var då så exceptionellt skoltrött – så till den milda grad att jag var på god väg att skippa gymnasiet helt och hållet. När jag slutligen ändå tog studenten – med rätt medelmåttiga betyg – var jag fast övertygad om att aldrig mer sätta mig i skolbänken igen.

Att jag sedan skulle gå en kurs bara för att det är kul att lära sig nya saker, det fanns överhuvudtaget inte på världskartan. Men nu har jag gjorde sen sådan sak som för 25 år sedan inte ens var tänkbar. Jag har sökt en utbildning, enbart för att jag tycker det verkar kul. Om planen går i lås, kommer jag till hösten börja plugga på Folkuniversitetets skrivarlinje. Förmodligen är det inte en utbildning som leder till något specifikt jobb, men eftersom jag gillar att skriva så känns det väldigt kul att faktiskt ha en formell utbildning inom det området.
Och för er som undrar; ja, min arbetsgivare känner till detta och jag har ansökt om tjänstledigt för studier. Jag vet ännu inte om jag ens kommer in, det beskedet kommer först i juni – på gott och ont.
Men jag börjar redan nu “i smyg” att planera för en tillvaro som till största delen kommer bestå av skrivande från morgon till kväll. Jag har sökt distansutbildningen i första hand, mycket för att själv kunna styra över min tid – men också för att ha större möjligheter att jobba extra för att dryga ut pengarna från CSN. Framförallt kommer jag försöka ägna mig åt min lilla företag, men har även tittat på lite olika möjligheter till extrajobb, som exempelvis timvikariat på olika ställen.
Så med lite tur väntar ett väldigt kreativt läsår med start redan i slutet av augusti.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: