Man läser oerhört mycket i media angående Försäkringskassan och får en bild av en myndighet som är oerhört stelbent och osmidig. Det är oerhört många skräckhistorier man matats med genom åren om personer som nekats sjukpenning på väldigt märkliga och lösa grunder. Det allmänna förtroendet för Försäkringskassan tycks vara oerhört lågt och jag det är inte många gånger jag hört någon säga något positivt om denna myndighet.
Så jag känner att jag bara måste bryta detta mönster, jag måste bara delge min erfarenhet av Försäkringskassan! Jag har vid några tillfällen varit långtidssjukskriven och aldrig haft problem att få min sjukpenning. Det enda negativa är nu senast, då det tog väldigt lång tid att få en första utbetalning av det pengar jag hade rätt till. Jag tror det tog Försäkringskassan två månader att ta beslut om min ersättning, så det var bara tur att jag hade pengar undanstoppade så att jag klarade mig under tiden. Ska tilläggas att det även var tur att jag hade min sambo som kunde skjuta till pengar till runtgående kostnader, annars hade det verkligen inte gått.

Men bortsett från “missödet” med den långa väntetiden i början av min nuvarande sjukskrivning, har jag inget att klaga på bemötandet från denna hårt kritiserade myndighet. Jag har fått ett värdigt bemötande när jag haft kontakt per telefon med Försäkringskassan och har inget som helst negativt att säga om hur man bemött mig.
Efter att beslutet väl var taget, har utbetalningarna kommit som de ska – i god tid och jag har haft pengar på kontot för att kunna betala mina räkningar varje månad. Sen är det inte mycket man får i sjukpenning, men det är en helt annan sak och inget som Försäkringskassan kan besluta om.

Så jag blir faktiskt förvånad över all kritik Försäkringskassan får utstå och undrar ibland om det är samma myndighet vi pratar om. Det är inte alls samma bild som jag har av myndigheten, utan min bild är i princip bara positiv. Jag är visserligen kritisk till att det tog sådan tid att ta ett första beslut om min ersättning, men bortsett från det har allt flutit på väldigt bra. Så jag upplever verkligen inte Försäkringskassan som den illavarslande myndighet som den beskrivs som i media. Jag känner verkligen inte igen bilden som media målat/målar upp, utan är på det stora hela väldig nöjd med det bemötande jag fått.

Är det någon annan som delar min bild av Försäkringskassan? Är det så illa som man kan höra om i media ibland? Eller är det bättre än så?

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d