Vet ni vad? Jag har faktiskt blivit tillfrågad om jag vill vara med i Naked Attraction Sverige, som hade premiär för några dagar sedan. Detta genom statist.se, där jag sedan länge är medlem och söker olika statistjobb. Kvinnan som kontaktade mig tyckte jag skulle passa perfekt som deltagare, men det framgick aldrig om jag skulle bli inlåst i ett bås eller vara en av dem som får välja ut någon att gå på dejt med.
Men jag tackade nej, vänligt men ytterst bestämt. Inte bara för att jag sedan flera år kilar stadigt, utan för att jag aldrig ens skulle tänka mig tanken att klä av mig naken i nationell TV. Det finns liksom inte på världskartan what so ever.

För den som inte sett programmet, är det helt enkelt det nya dejtingprogrammet som just haft Sverigepremiär. Fem helt nakna person låses in i färgade bås och sedan ska en person välja ut någon att gå på dejt med utifrån vad man tycker om vederbörandes kroppar. Först blottläggs underkroppen, inklusive könet, och den tävlande ska gallra bort den person man upplever minst attraktiv. Sedan blottläggs överkroppen och proceduren upprepas; den minst attraktiva väljs bort. Slutligen visas ansiktet på personerna i boxarna och återigen får en person lämna tävlingen. Kvar blir slutligen den person som den tävlande vill gå på dejt med utifrån kroppsliga attribut och man får som tittare följa med på den till en början mycket stela dejten.
Uppenbarligen finns det personer som inte har något emot att ställa upp i den här typen av program, men själv skulle jag aldrig göra det – ens om jag vore singel. Jag har aldrig förstått mig på folk som ställer upp i olika dejtingprogram, än mindre att man ställer upp i ett program där kläderna ryker av. Nakenhet i all ära, men jag har faktiskt svårt att se tjusningen i det här programmet.

Ja, som ni förstår har jag sett programmet. Jag har både sett den svenska versionen och delar av den engelska originalversionen. Och jag förvånas över de deltagare som är med, som på fullaste allvar tycks tro att de ska kunna hitta sitt livs kärlek på det här sättet. Av de avsnitt jag själv sett, är det knappt några som valt att träffas igen efter den inledande dejten i samband med programmet.
Kan någon snälla förklara vitsen med ett program som Naked Attraction? Kan någon förklara hur man kan tro att man ska kunna träffa sitt livs kärlek på detta sätt? Då har jag lättare att förstå deltagarna i program som Bonde söker fru, där man åtminstone får chansen att lära känna varandra litegrann. Själv skulle jag aldrig tänka tanken att ställa upp, hur desperat jag än var efter att träffa någon.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

2 kommentarer

  1. Gud alltså det hade jag aldrig kunnat ställa upp på, vet inte vad man lär sig om personligheten att dömma någon via des kropp. Okay kanske om den har tatto och det står något som kan ge info, men annars är det ju bara för folk ska få skratt-tv tror jag.

    1. Ja, jag vet inte vad man får ut av att vara med i ett sådant program. Jag har svårt att tro att det leder till särskilt långvariga relationer att bedöma någon enbart utifrån kroppen…

Kommentera

%d