Igår kom beslutet om att Radiotjänst upphör från nästa år och att Public service därefter blir skattefinansierat. Eller åtminstone finansierat via en särskild avgift som dras tillsammans med skatten på lönen.
Att Radiotjänst och kravet på att betala utifrån om en TV-apparat finns i hushållet eller ej håller nog de flesta med om att det är rätt otidsenligt. Men att det indirekt blir skattefinansierat känns inte som det allra bästa alternativet – det är väl möjligen bara att göra om SVT och SR till reklamfinansierade företag som är sämre.

Sen är det väl föga förvånande att personer som ligger långt ut till höger på den politiska skalan (läs Sverigedemokrater och höger därom) är de som är mest missnöjda och skriker högst. Tillhör man det politiska lägret, kännetecknas man väl mer eller mindre av uppfattningen att all media som inte berättar ens egen förvridna verklighetsbild ljuger och far med osanningar i tid och otid.  Och då ser man väl detta som en form av ”straffskatt” som man helst vill vara utan. Men det är väl förmodligen så det blir när man låter rädslor och fördomar ta över istället för sunt förnuft.
För det flesta av oss andra är det väl ingen större katastrof, även om man inte helt och hållet håller med om beslutet i sig. På något vis bör man ju få in pengar för vad som faktiskt i stora drag är ett bra, granskande system. Och är detta det effektivaste sättet är det väl helt enkelt så det får bli…

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: