Några dagar har gått i sommarparadiset och sakta börjar man falla in i semestermodet på skäret. Vädret har inte varit fullt lika bra som dagarna kring midsommar, men har ändå varit helt okej med undantag för några regnskurar om kom i måndags. I övrigt har vi kunnat vara utomhus större delen av dagarna och solen har värmt riktigt bra. Jag har en tendens att bränna mig minst en gång per år, men i år har jag faktiskt klarat mig och inte blivit röd som en kräfta det varma vädret till trots. Och då har jag varit utomhus väldigt mycket sedan i midsomras, då sommarvädret slog till med full kraft.

Som det alltid är i sommarstugor, är det alltid något att göra härute. Det brukar finnas projekt i princip varje semester, ibland mindre arbeten som målning, ibland lite större projekt. I år är det dags att byta ut panelen på norrsidan, en vägg som varit hårt ansatt av fukt och behövt bytas länge. Det värsta med gamla stugor som denna, är att man hittar saker ju djupare man gräver i en vägg. Vi trodde att vi skulle komma lindrigt undan och bara byta panelen, men på vissa ställen gick det att gräva sig långt in i väggen bland mörknat trä. Det var en stund vi blev riktigt svettiga och trodde att vi skulle behöva byta ut långt mycket mer än bara panelen. men efter att ha rådfrågat en snickare i bekantskapskretsen, togs beslutet att inte byta ut mer än absolut nödvändigt.
Så det är bra med kontakter när man tar sig an sådana här projekt, annars skulle man stå sig rätt handfallen i många lägen. Själv är jag fruktansvärt ohändig och har nästan bokstavligen tummen mitt i handen. Nu är vi flera i stugan denna vecka, inklusive en hantverkare, så vi är många som kan slå våra kloka huvuden ihop. Att vi är flera innebär dessutom att vi är flera stycken som kan hjälpas åt, så arbetet går lite fortare.

Sommarens arbetsprojekt

Helt har jag dock inte kopplat bort världen utanför den bubbla man rör sig i när man är långt ute på en skärgårdsö. Det känns nästan absurt, men just nu planerar jag in saker så långt fram som i september. Jag har bestämt mig för att inte boka om magnetröntgen i augusti utan behålla tiden. Det har dykt upp andra saker under samma långledighet som gör att jag ändå kommer vara kvar i Stockholm de dagarna, så jag kan lika gärna behålla tiden för min röntgen.
Jag har insett att merparten av augusti redan är fulltecknad, så nu börjar jag planeringen för september månad – en månad som känns ganska långt bort rent tidsmässigt. Men ibland är kalendern så pass fulltecknad i perioder att man planerar in saker långt fram i tiden. Och det är lite roligt att bibehålla kontakten med yttervärlden, även om man har semester och befinner sig långt ifrån verkligheten.
Jag brukar försöka hålla viss kontakt med verkligheten för att inte bli alltför avskärmad från omvärlden. Då skulle jag förmodligen få lappsjuka härute. Och idag finns ju möjligheten att hålla kontakt med omvärlden på ett helt annat vis. När jag var liten, fanns det inte ens telefon ute på skäret och mobiltelefonen var ännu inte uppfunnen – än mindre internet. Idag har vi el, datorer och mobiltelefoner och kan ta med en del av vardagen på frivillig basis till sommarstugan. Vilket jag allt som oftast gör, även om jag ytterst sällan sitter och faktiskt jobbar när jag är här.

Modernt sommarstugehäng…

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: