Det har känts som att vänta en evighet, men slutligen är faktiskt semestern här. De senaste veckorna känns som de krupit fram i snigelfart, men så kom slutligen årets första semestervecka. Nu väntar fyra veckors ledighet innan min tjänstledighet drar igång den 24 augusti, med ett års studier på Folkuniversitetets skrivarlinje.
Än så länge har jag nog inte riktigt fattat varken att jag är ledig eller att jag inte ska jobba igen förrän i juni 2021. Det brukar oftast ta ett par veckor innan man fattar att man faktiskt är ledig – och då har halva semestern gått och man börjar gräma sig att vardagen snart drar igång igen. I år känns det dock inte fullt lika motigt att tänka på att semestern så småningom tar slut. Jag ser verkligen fram emot höstens studier och att ägna det kommande läsåret åt att få vara lite kreativ. CSN brukar ju behöva drygas ut lite för att ekonomin ska gå runt och jag hoppas på att kunna få in lite filmroller för att fylla eventuella hål i plånboken.

Nu är i alla fall sommarbilen uthämtad och i år blev det en flådig BMW, så känns riktigt lyxigt att göra sommartripper denna semester. Igår åkte vi till Söderhamn i hopp att komma ut till sommarstugan ute i skärgården. Dock hade vädergudarna en annan åsikt om våra planer och det blåste aningen för mycket för att sätta sig i en liten båt och åka över tämligen öppet hav. Så det var bara att vända båten och åka tillbaka in till land igen. Som tur har vi ju släkt häruppe, så det fick bli en övernattning i Hudiksvall istället för att köra de närmare 30 milen tillbaka till Stockholm. Idag var vindarna lite mer gynnsamma och vi kom slutligen ut till vårat sommarparadis.

Två personers packning för några dagar i skärgården. Vi gillar att resa lätt! 😁 Foto: Tobias Lindqvist

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d