Så är det klart, vi har fått lägenheten som vi tittade på i början av december. Häromdagen kom mejl från Stockholmshem, som klargjorde att man godkände oss som hyresgäster för den nya lägenheten. I ärlighetens namn hade jag väl faktiskt blivit rätt förvånad om vi inte godkänts, vi har helt okej månadsinkomster bägge två, inga betalningsanmärkningar eller höga skulder sedan tidigare. Och den nya lägenheten är inte heller uppseendeväckande dyr, så det är en hyra vi med lätthet kommer klara av att betala.
Nu vidtar planeringen inför flytten och allt som hör till när man ska flytta. Vi har bestämt att vi ska låta renovera den nya lägenheten för att på så vis sätta vår personliga prägel på lägenheten. Det kommer bli nya tapeter, parkettgolv och nylackerade köksluckor i hela lägenheten. Och vi hoppas att vi kan tajma in renoveringen så att den är gjord innan vi flyttar in, allt för att slippa hålla på och flytta på saker och ting för att hantverkarna ska komma åt när hela möblemanget är på plats.
Som det ser ut just nu kommer vi stå med dubbla hyror någon månad, vilket förstås kommer bli kännbart i plånboken. Samtidigt finns det förstås fördelar med att ha tillgång till bägge lägenheterna under två månaders tid. Bland annat kommer vi förstås kunna renovera den nya lägenheten innan vi flyttar in i den, vilket direkt hamnar på pluskontot.

Nu har jag börjat ta in offerter från flyttfirmor, mycket lutar åt att vi kommer anlita folk för att sköta själva flytten. Vi har en del hel del tunga möbler som ska med i flytten, så det gör att det skulle underlätta mycket om man för en billig peng kunde “leasa ut” arbetet att flytta på alla grejer. Några offerter har redan kommit och det verkar inte bli fullt så dyrt som jag till en början trodde. Runt 7000 kronor tycks man hamna på – och då ingår nedpackning av alla saker, flytt till den nya lägenheten och sedan flyttstädning av den gamla. Även om 7000 är ganska mycket pengar, så får man en hel del valuta för pengarna. Och jag trodde som sagt att det kunde bli långt mycket dyrare än så här, så det var en positiv överraskning när offerterna kom.
Vi har i alla fall landat i att vi minst kommer ta in en firma för att ta flyttstädningen, som är den i särklass jobbigaste och tråkigaste biten när det kommer till att flytta. Så just när det kommer till den delen, är vi rörande överens om att inte göra det själva.

Nu återstår synkandet och pusslandet för att få allt att klaffa. Vi ska inte bara beställa renovering, flyttfirma och städning – det ska skrivas papper och vi ska även ha lägenhetsvisning av den nuvarande lägenheten, som kommer att läggas ut för uthyrning via bostadsförmedlingen. Sedan ska den gamla lägenheten besiktigas av hyresvärden i samband med att vi säger upp hyreskontraktet.
Det är en jäkla process när man ska flytta och mycket som ska klaffa, så det är verkligen tur att man inte flyttar särskilt ofta. Det är också samband med en flytt, som man inser hur mycket saker man har. Vi har samlat på oss en hel del pinaler genom åren och kommer säkerligen behöva rensa en hel del i samband med flytten. På så vis är det rätt bra att flytta emellanåt, för det är ju ett optimalt tillfälle att faktiskt rensa bland alla tillhörigheter. Även om det är ett enormt arbete med allt som tillhör en flytt…

Men på det stora hela ser jag fram emot flytten, eller åtminstone ser jag fram emot att komma till den nya, större lägenheten. Vi behöver verkligen ett rum till – och vi trivs väldigt bra i Bagarmossen, så det passar bra att vi fått en ny lägenhet i samma port där vi redan bor.
Jag själv har bott i Bagarmossen i snart 17 år och har trivts bättre och bättre för varje år som gått. Det är ett bra centrum där den viktigaste servicen finns, men behöver inte åka iväg någonstans för att handla eller uträtta ärenden. Och tunnelbanan tar precis över en kvart in till centralen, vilket ändå är överkomligt. Och till det finns naturen precis runt hörnet i form av Nackareservatet. Och jag tror att det är just sådant som folk har börjat upptäcka, för Bagarmossen har blivit alltmer populärt genom åren. När jag flyttade hit 2005, hade Bagarmossen fortfarande ett lite skamfilat ryckte, vilket inte är fallet idag. Numera är det en tämligen populär förort och det är den del av Stockholm där priserna på bostadsrätter har stigit allra mest.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: