Slutligen, efter att vi klagat en del på hur Stockholmshem skött vår flytt till den nya lägenheten, har man gjort något av en kovändning. Man började med att utföra en dyr renovering av lägenheten, där kostnaden lades på hyran. Detta utan att involvera oss så att vi kunde ha något att säga till om när det kommer till färgval och liknande. Vi protesterade rätt högljutt och tyckte att vi som hyresgäster borde få något att säga till om kring renoveringen om det blir vi som ska betala för kalaset. Vi har egentligen inte opponerat oss emot att man genomfört renoveringen, det behövdes säkert. Men om kostnaden för arbetet läggs på vår hyresavi, vill vi ha något att säga till om när det kommer till färgval på väggarna.
Förutom mitt arga blogginlägg i ämnet, har jag även skrivit ett upprört brev till Stockholmshem, där jag relativt sakligt redogjort för de missöden som kantat vår flytt och hur illa det hela skötts från början till slut. Det har varit alltifrån småsaker, till större tabbar vi haft åsikter om och inte varit helt nöjda med. Till en början trodde jag inte att så värst mycket skulle hända, jag hade väl egentligen inga större förhoppningar om att Stockholmshem skulle bemöta vårt missnöje. Trots allt är det ju lite så på Stockholms bostadsmarknad att det är fastighetsägarnas som “äger” marknaden. Är den hyresgäst missnöjd och lämnar en lägenhet i missnöje, finns tusentals andra hyresgäster som gladeligen skulle ta hyreskontraktet och glatt betala för en renovering man inte bett om. Fastighetsägarna kan krasst bete sig lite hur som helst och ändå få lägenheterna uthyrda, eftersom det råder en skriande bostadsbrist i Stockholm med omnejd.

Men hos Stockholmshem tycks det ändå någonstans löna sig att klaga och säga till om man inte är nöjd med något. Tilläggas ska, att man tillmötesgått många av våra felanmälningar på saker vi upptäckt i lägenheten och faktiskt ordnat med väldigt mycket även sedan vi flyttade in. Bland annat bytte man för några dagar sedan ut hela diskbänken, som var rätt illa tilltygad sedan tidigare. Allt utan extra kostnad för oss som hyresgäster.
Nu har man faktiskt också gjort en vändning när det kommer till själva renoveringen. Man tycks ha insett att man kanske borde involverat oss som blivande hyresgäster i lägenheten när det kommer till att välja färg och tapeter vid totalrenoveringen av lägenheten. Vi har nu blivit lovade att vi får komma in till Stockholmshems kontor och välja tapeter till lägenheter helt utan extra kostnad. Något som verkligen känns jättebra, vi kommer därmed få sätta vår egen prägel på vårt boende och på så vis öka trivseln i lägenheten.
Till det får vi även en hyresreduktion på kommande hyra på 2.000 kronor som lite plåster på såren för allt strul. Och det gör ju inte ont direkt, det är ändå en ganska bra rabatt på hyran.

Jag har varit hyresgäst hos Stockholmshem i dagarna ganska exakt 17 år och har genom åren varit väldigt nöjd med tillvaron som hyresgäst här. Man har bjudit på bra bemötande och en service som inte direkt går att klaga på. Det fixas och donas i området och det känns som att man verkligen lyssnar på oss som hyresgäster. Därför blev jag lite förvånad att Stockholmshem gjort som man gjort med renoveringen av lägenheten, jag trodde liksom att man var mer mån om att ha nöjda hyresgäster än så.
Så det känns bra att man nu trots allt gör en pudel och tillmötesgår våra önskemål om att själva få välja tapeter och färger i vårat hem. Inte minst när det i slutändan är vi som faktiskt betalar för kalaset. Jag vill gärna kunna fortsätta att rekommendera Stockholmshem som hyresvärd och det känns just nu som att jag faktiskt kan göra det.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: