Är det något som tycks göra folk upprörda, så är det när det ska genomföras förändringar av olika slag. När det kommer något nytt som gör att saker och ting inte blir sig riktigt likt längre. Och jag har ofta svårt att förstå de upprörda känslor som förändringar rör upp, jag gillar förändringar och tycker det är spännande. Givetvis kan man ha olika uppfattningar om att förändringar är till det bättre eller sämre – och det är klart det finns förändringar som jag kan tycka är till det sämre. Beroende på vad det är frågan om, får man naturligtvis välja mellan att finna sig det hela eller att säga ifrån och protestera.
En av få gånger jag faktiskt opponerat mig mot en eventuell förändring, var när det var prat om att ombilda fastigheten jag bor i till bostadsrätter. Jag vet att vissa var för en ombildning och såg det som en positiv förändring, medan jag själv var av den motsatta uppfattningen. Jag skrev en del argsinta brev till kommunpolitikerna liksom ett och annat blogginlägg i ämnet för att göra min röst hörd. I slutändan visade det sig vara ett för dåligt stöd för ombildning och den blev aldrig av, vilket jag själv tyckte var väldigt bra.
Det är ju det som är det fina i en demokrati, att alla får ha sin åsikt och faktiskt får och kan komma till tals utan repressalier. Jag kan tycka att det är sunt att protestera när det är befogat, men ibland har jag lite svårt att förstå varför folk ser ett problem i somliga förändringar.

Ett exempel är planerat nybygge av bostäder här i Bagarmossen. Längs Byälvsvägen planerar Stockholmshem att bygga nya lägenheter, något som fått somliga att gå i taket. Det pratas om namnunderskrifter, kontakt med ansvariga politiker och en lång rad andra saker. I sammanhanget ska tilläggas att Byälvsvägen är ett – mina ögon – ganska nedgånget område, som skulle må bra att piffas upp lite med till exempel ny bebyggelse.
Jag kan helt enkelt inte se problemet i att nya bostäder byggs, inte minste i ett område som idag är ganska tråkigt och slitet. Och är det något det behövs mer av i bostadsbristens Stockholm, så är det just nya bostäder. Självklart ska det byggas mer, inte minst hyresrätter. Och just den biten tror jag att de allra flesta håller med mig om, det är nog ytterst få som opponerar sig mot att bostäder faktiskt behövs. Sen kan man ha skilda åsikter om placeringen av de nya husen.
Men jag kan faktiskt inte se problemet i nya bostäder längs Byälvsvägen, snarare tvärtom. Men det är många som inte tycks hålla med mig, utan istället planeras det protestlistor och namninsamlingar. Jag har med till viss del road blick följt debatten på bland annat Facebook, där protesterna och debatterna haglat tätt. Det är många som inte tycks vilja se denna förändring, som jag själv tror bara kommer lyfta området.
Jag säger inget om någons rätt att protestera, utan bara att jag i just detta fall inte kan förstå dem som är emot just detta projekt. Jag kan faktiskt inte se problemet, utan tycker att man gör en höna av en fjäder. Bostäder behövs och kan man samtidigt piffa till ett område, är det väl bara bra. Eller är jag helt ute och cyklar?

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: